Erzurum'da 23 Nisan coşkusu

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Havuzbaşı'nda kutlandı.

Erzurumajans-Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Havuzbaşı'nda kutlandı.

Havuzbaşı Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, "TBMM'nin 93. yıldönümü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutladığımız bu gururlu günde burada bulunan herkese teşekkür ediyorum. Tarih boyunca hürve bağımsız yaşamış Türk devleti dış güçler ve iç savaşlar nedeniyle neredeyse Anadolu'yu bile kaybedecek duruma gelmiştir. Dünyanın en güçlü ordularına karşı dokuz cephede mücadele veren atalarımız gene kendi içerisinden çıkarmış olduğu kahramanlarla içinde bulunduğu tüm zor durumlardan kurtulmuştur. Bu kahramanlardan biriside gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür Olmak yada olmamak parolasıyla başlatılan milli mücadelede 23 Nisan 1919'da TBMM açılmış ve bağımsız Türk devletinin temelleri atılmıştır. Bu günde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilan edilerek tüm dünya çocuklarına armağan edilmiştir." dedi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ve şiir okunmasının ardından Palandöken Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü halkoyunu ekibi gösterilerini sunmasının ardından tören son buldu.

Tören sonunda dağıtılan oyuncaklardan almak için çocuklar adeta birbirleriyle yarıştı. 

23.04.2013 13:13:10