Erzurum'a karşı CHP-MHP ittifakı!..

Kars, pişmiş aşa su katmaya çalışıyor... Erzurum'da kurulması artık yüzde yüz kesinleşen Lojistik Köy, ihale tarihinin bile açıklanmasına rağmen, Kars'ta bir türlü kabul edilemiyor.

Erzururm Ajans-Kars, pişmiş aşa su katmaya çalışıyor Erzurum’da kurulması artık yüzde yüz kesinleşen Lojistik Köy, ihale tarihinin bile açıklanmasına rağmen, Kars’ta bir türlü kabul edilemiyor. CHP ve MHP’liler ortak bildiri yayınlayarak, Lojistik Köy’ün Erzurum’a kurulmasına karşı çıktıklarını açıkladılar.

Kars, 12 Eylül’den önceki gibi

UZMANLARIN, Erzurum’da kurulmasını uygun buldukları Lojistik Köy, Kars tarafından bir türlü hazmedilemiyor. Önce Kars Valisi ve milletvekilleri Erzurum’u rencide edici açıklamalarda bulundular, şimdi de CHP ve MHP il başkanları benzer bir tutum sergiliyor. Lojistik Köy’ün Erzurum yerine Kars’a kurulması gerektiğini savunan bu kişiler, taleplerini dile getirirken ya bilerek ya da bilmeden tıpkı 12 Eylül 1980 öncesinde olduğu gibi, yeniden Erzurum-Kars gerginliği doğruyorlar.

İhale tarihi bile belli

ULAŞTIRMA Bakanlığı tarafından yapılacak olan Lojistik Köy için ihale tarihi açıklandı. Buna göre, 10 Ocak’ta Sivas’ta gerçekleşecek olan ihaleyle Lojistik Köyü yapacak müteahhit belirlenecek. Erzurum’un yıllardan bu yana peşinden koştuğu bu proje, gerçekleşme sürecine girince Kars ve başka komşu vilayetlerin ilgi odağına girdi. Erzinc anlılar, projenin Erzurum’da hayata geçeceğini öğrenince, taleplerini geri çekmelerine karşın, Kars’ın önde gelenleri büyük bir inat ve ısrarla yatırımı Erzurum’dan kapmaya çalışıyorlar. Buna rağmen Lojistik Köy, Başbakan Erdoğan’ın talimatı uyarınca Erzurum’da kurulacak.


29.12.2010 12:03:00