Erzurum'a 'engelli otobüsü'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından tanıtımı yapılan ve ilk etapta Türkiye’nin 81 vilayetinden 8’ine gönderilen engelli otobüsü Erzurum’a geldi.

Erzurum Ajans-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından tanıtımı yapılan ve ilk etapta Türkiye’nin 81 vilayetinden 8’ine gönderilen engelli otobüsü Erzurum’a geldi. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından teslim alınan engelli otobüsünün Erzurum’a gelmesi spor severleri ve engelli vatandaşları sevindirdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Erzurum'a gönderdiği özel donanımlı otobüs, engellilerin spor tesislerine ücretsiz ulaşımlarını sağlayarak, spor yapmalarına katkı sağlayacak. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın engellilerin spor alanında ön plana çıkması için engelli otobüsü aldığını söyledi.

İLK ETAPTA 8 İLE GÖNDERİLDİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ilk etapta sekiz ile özel donanımlı engelli otobüsü gönderildi. Konu ile ilgili olarak Erzurum GHSİM Müdürü Fatih Çintimar şu bilgileri verdi: "Bu otobüslerden Aksaray, Samsun, Ankara, Bursa, Sakarya, Adıyaman, Tokat ve Erzurum'da dağıtıldı. Bu araçların bize verilmesi paralimlik oyunlarından önce kararlaştırıldı. Gençlik ve Spor Kulübümüz böyle bir araç için müracaat etti. Daha sonra bu konuyu bakanımıza toplantıda arz ettik. Bakanımız da hemen otobüsün alınmasına karar verdi. Pazartesi günü itibarıyla Erzurum'da faaliyet göstermeye başlayacağız. Aracımızın plaka işlemleri yapılacak. Daha sonra evlerden engelli vatandaşlarımızı almaya başlayacağız. Tüm engellileri evlerinden alarak spor salonlarına ve sahalarına taşıyarak onların spor yapmasını ve hareket etmesini sağlayacağız."

08.11.2012 18:30:19