Erzurum'a deniz geliyor!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Erzurum'u denize bağlayacağız. Ovit, kar kış geçit vermiyordu. Bu tünelle birlikte kışın da yollar açık olacak" dedi.

Erzurum Ajans-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,  bugün Ovit Tüneli'nin temel atma törenini gerçekleştireceklerini ifade etti. Ovit Tüneli'nin dünyanın sayılı tünellerinden biri olacağını dile getiren Erdoğan, "Erzurum'u denize bağlayacağız. Ovit, kar kış geçit vermiyordu. Bu tünelle birlikte kışın da yollar açık olacak" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, vatandaşları bu tarihi törene  katılmaya da davet etti. Erdoğan ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da  Ovit Tuneli'nin temel atma törenine katılmak üzere Rize'ye geldi.

Tarihi törene katılmak için bugün Erzurum'dan da binlerce kişi, Ovit Tuneli Temel Atma Töreni'ne katılmak üzere Rize'ye gidecek. Törene, Sağlık Bakanı Recep Akdağ,  Erzurum Milletvekilleri ve Belediye Başkanları da katılacak.


13.05.2012 03:50:04