Erzurum'da HDP'nin seçim araçlarına saldırı

Erzurum'da kent merkezinde tur atan HDP'nin seçim otobüsü, çevredekilerin saldırısına uğradı.

Erzurumajans-Erzurum'da kent merkezinde tur atan HDP'nin seçim minibüsleri, çevredekilerin saldırısına uğradı. Polis olayı büyümeden önlerken, öfkeli kalabalık seçim minibüslerindeki HDP'lilerin kendilerine bıçak ve pala göstererek tahrik ettiklerini öne sürdüler.

Olay bugün akşam saatlerinde kent merkezi Cumhuriyet Caddesi'nde meydana geldi. HDP'ye ait seçim minibüsleri kent merkezinden geçerken iddiaya göre araçlarda bulunanlar çevredekilere bıçak ve pala gösterildi. Bunun üzerine seçim minibüslerinin etrafını saran vatandaşlar içerisindekilere saldırdı. Olaya anında müdahale eden polis, kalabalığa engel oldu. Polis halkı sağduyuya davet ederek dağılmalarını istedi. HDP'lilerin içinde bulunduğu araçlar ise olay yerinden uzaklaştı. Görgü tanıkları minibüslerde bulunan HDP'lilerin bıçak ve pala göstererek küfürler savurduğunu ve olayların da bu yüzden çıktığını ileri sürdü.

Olay nedeniyle Emniyet Müdürlüğü yetkilileri HDP il binasının bulunduğu Mahallebaşı'na giden yolları kontrol altına aldı.



10.05.2015 20:30:12