Erzurum'da FETÖ'nün mal kaçırma operasyonuna aracı olan milletvekili kim?

Erzurum'da 'Parelel Yapı'ya yönelik operasyonlar devam ederken, ortaya atılan bir iddia kamuoyunu şok ettti. 'Parelel Yapı'nın 10 milyon TL değerindeki yurdunun el değiştirilmesi için bir Ak Parti Milletvekili devreye girmiş...

Erzurumajans-Erzurum'da 'Parelel Yapı'ya yönelik operasyonlar devam ederken, ortaya atılan bir iddia kamuoyunu şok ettti. Erzurum'a yönelik yayın yapan www.erkhaber.com sitesinde Sinan Özçaylak tarafından kaleme alınan iddiaya göre; 'Parel Yapı'nın Erzurum'da bulunan 10 milyon TL değerindeki yurdunun el değiştirilmesi için bir Ak Parti Milletvekili devreye girmiş...  Erzurum kamuoyu ve Ak Parti camiası şimdi bu milletvekilini merak ediyor.  İşte o yazı... 

FETÖ İÇİN ARACI OLAN MİLLETVEKİLİ KİM?

Erzurum'da "paralel yapı" ile ilgili operasyonlar devam ediyor. Dün yine Erzurum merkezde gözaltılar oldu. Savcılık ilk operasyonla ilgili iddianameyi hazırladı. Öyle görünüyor ki bu işin arkası çorap söküğü gibi gelecek, Erzurum'da yuvalanan haksız kazanç elde eden, "paralel yapıya" kaynak aktaranlar bir bir deşifre olacaklar.  Artık kovana çomak sokuldu. Savcılık bu konuda son derece titiz bir çalışma sürdürüyor.

Erzurum'da tam da bunlar konuşulurken önemli bir iddiada kulaktan kulağa yayılıyor. Paralel yapının operasyonlar başlamadan elden çıkarmak istediği bir öğrenci yurduyla ilgili ortaya atılan iddia yenilir yutulur cinsten değil. 

Yurdun hikayesi şu; Paralel yapının yaklaşık 10 milyon liraya mal olan öğrenci yurdu, gelir kaynaklarına yönelik devlet tarafından yapılan operasyonlar, el koyma süreçlerinde bir başka cemaate 3 milyon liraya devir ediliyor. Hatta yıllardır belediyeye para ödememiş olan yurt yetkilileri devirin gerçekleşeceği gün apar topar 400 bin TL olan belediyenin resmi alacağını nakit olarak yatırıyor. Devir gerçekleştikten sonra yurdu devralan cemaat belediyeye işletme ruhsatı, tadilat ruhsatı almak için başvuruyor. Durumdan haberdar olan ve Erzurum'da kanunlara uymasıyla nam salmış belediye başkanı ruhsat verdirmiyor. " Paralel yapının" mal kaçırma girişimi belediye başkanının duruşu nedeniyle tam manasıyla gerçekleşmiyor.

Bir milletvekili belediye başkanını arayarak bu meseleyi acilen çözmesi gerektiği yönünde telkinde bulunuyor, belediye başkanı bu telkini dikkate almıyor ve " kanunlar neyi gerektiriyorsa onu yapıyorum" diyerek meseleyi geçiştiriyor. Ancak zamanla bu telkinler baskıya dönüşüyor ve belediye başkanı İç İşleri Bakanı Efkan Ala'yı arayarak durumla ilgili bilgilendiriyor. Bakan Ala belediye başkanının doğru bir duruş sergilediğini belirterek ve asla geri adım atmaması gerektiği yönünde uyarıyor.

Eğer bu iddialar doğruysa; 

Belediye başkanına baskı yapan milletvekili kim?

Kim devletin yoğun bir mücadele içine girdiği ve terörist bir örgüt olarak kayıtlara geçen " Paralel yapı"nın mal kaçırmasına aracılık ediyor?

Mesele bakan Ala'ya intikal ettiyse elbette ki gereği yapılacaktır diye düşünüyorum.

Ayrıca  talimatla çalışmayan devletin tüyü bitmemiş yetimin hakkını yedirmeyen, siyasi ikbali için, birileriyle iyi geçinme adına belediyenin imkanlarını seferber etmemesinden ötürü de belediye başkanını kutluyorum. (Kaynak: www.erkhaber.com)

30.03.2016 16:45:29