Erzurum polisi Türkiye'de bir ilki yaptı

Türk Polis Teşkilatı'nın 165. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında bu sene ilk kez Türkiye'de "Polisgücü" adıyla kurulan polis cirit takımı Erzurum'da seyirci önüne çıktı.

Erzurum Ajans-Türk Polis Teşkilatı’nın 165. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında bu sene ilk kez Türkiye’de “Polisgücü” adıyla kurulan polis cirit takımı Erzurum’da seyirci önüne çıktı. Toplumsal olaylarda cop ve biber gazıyla ön plana çıkan polis, ata sporu cirit oyununda at koşturup cirit atarak alkışları topladı.
Erzurum da bu sene “Polisgücü” adıyla kurulan ve Türkiye’de ilk olma özelliğine sahip olan ve polislerden oluşan cirit takımı, Türk Polis Teşkilatı’nın 165. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında bugün Kümbet Atlıspor takımıyla karşı karşıya geldi. Polis ve komiserlerden oluşan Polisgücü Cirit Takımı ilk karşılaşmasında gösterdiği performansla beğeni topladı. Zeminin çamurlu olmasına rağmen süratle bindikleri atları koşturan ve cirit sopalarını savuran polis takımı seyirciden bol bol alkış aldı.
Erzurum Emniyet Müdürü İbrahim Çelik, vatandaşın can ve mal güvenliğinden sorumlu olan polislerin her alanda kendilerini geliştirdiklerini belirtti. Polisgücü takımının ata sporu ciriti yaşatmak için at koşturacağını ifade eden Çelik, “Polislerimiz dostluk, kardeşlik için cirit sopalarını savuruyorlar. Polis her zaman, her alanda vatandaşımız için vardır. Halkımızın güven temini için bizler hep olacağız” dedi.


04.04.2010 00:03:00