Erzurum kış oyunları için hazır!..

Erzurum'da 27 Ocak - 6 Şubat tarihleri arasında yapılacak 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın açılışı için bugün son provalar yapıldı.

Erzurum Ajans-Erzurum’da 27 Ocak - 6 Şubat tarihleri arasında yapılacak 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın açılışı için bugün son provalar yapıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışına katılacağı Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın hazırlıklarında bin 400 kişilik bir ekip görev yapıyor.

Öte yandan 2 bin 600 kişilik gönüllü üniversiteliler de oyunlar süresince görev yapacak. Son hazırlıklar gözden geçirilirken, açılış törenine ayrıca önem veriliyor. Daha önce 14 bin kişi kapasitesi bulanan ve genişletilerek 23 bin kişilik kapasiteye çıkarılan Cemal Gürsel Stadı adete yeni baştan inşa edildi.
 
Görevliler gün boyu stadın koltuklarını tek tek silerek temizledi. Açılışta yapılacak görsel şovlar için stat adeta gelin gibi süslendi. Açılış törenindeki gösteride daha çok yerel motiflere ağırlık verilirken evrensel değerlere de değinilecek.
 
11 branşta yapılacak kış oyunları 6 Şubat'ta yapılacak görkemli kapanış töreni ile son bulacak. Öte yandan Yarışmalar için Erzurum'a gelen sporcu kafileleri oyunlar köyüne yerleştikten sonra tesislerde antrenmanlara başladı. Aralarında; Slovakya, ABD, Finlandiya ve Kanada’nın bulunduğu Buz Hokeyi Milli Takımları salonlarda 1 saatlik antrenman gerçekleştirdi.
 
 53 ülkeden 2 bin 500 sporcu gelerek odalarına yerleşti. Açılış öncesi gelinen son durum hakkında bilgi veren Erzurum 2011 Üniversite Kış Oyunları Genel Danışmanı Kaan Kenan Özyurt, 58 ülkeden 2 bin 920 sporcuyu beklediklerini, 53 ülkeden 2 bin 500’ün üzerindeki sporcunun geldiğini ve sorunsuz bir şekilde odalarına yerleştiğini söyledi. Özyurt; “Gelen sporcularımız ikişer kişilik odalara yerleştirdik. Odalarımızı sıcak suyundan yataklarına, internetinden Tv’lerine kadar her şeyi olan mekanlar haline getirdik. Aynı anda bin 500 kişinin yemek yiyebilecegi yemekhaneler mevcut.’’ dedi.
 
Açılış töreninin hazırlıklarının da son bulduğunu ve bugün son provaların yapılacağını belirten Özyurt ''Acılış törenlerinin sorumluluğunu alan firma cok güzel hazırlık yaptı. Acılış töreni muhteşem olucak. Bu tören için bin 400 kişi hummalı bir şekilde calışmakta. Törenlerde daha çok yerel motiflere yer vereceğiz. Ama evrensel değerleri de unutmadık.” dedi.


27.01.2011 00:26:00