Erzurum-İspir karayoluna çığ düştü!..

Erzurum ile İspir ilçesi arasındaki karayolu çığ düşmesi sonucu ulaşıma kapandı. Yoğun kar yağışı nedeniyle Erzurum'a Ankara ve İstanbul bağlantılı uçak seferleri de yapılamıyor.

Erzurum Ajans-Erzurum'a 55 kilometre uzaklıkta düşen çığın ardından, İspir'e 35 kilometre kala Leylekboğazı kesimine de çığ düşmesi sonucu mahsur kalan araçlar geri dönemedi.

Her iki kesimde de otobüs, minibüs ve otomobillerde 100'e yakın yolcu mahsur kaldı.

Otobüs sürücüsü Ünal Meral (34),"Sabahleyin İspir'den yola çıktık. Hiçbir şey yolda yoktu. Kuzgun Barajı'nın bulunduğu bölgeye geldiğimizdi tipi vardı. Sonra çığ düşmesi sonucu karayolunun kapandığını gördük. İspir tarafında da yola çığ düştüğü için geri dönemiyoruz. Şimdilik bir şeye ihtiyacımız yok. Yolun açılması için Karayolları ekipleri çalışma yapıyor. Bizde açalışan araçlarda bekliyoruz" dedi.

Erzurum'un Aziziye Kaymakamı Fatih Çobanoğlu da, "Erzurum-İspir kara yolunun Rizekent köyü yakınlarında çığ düştüğü ihbarı geldi. Karayolları ekiplerimiz ve jandarmamızı bölgeye yönlendirdik. Çığın ana yolda olduğu söyleniyor. Jandarma komutanımız da bölgeye gitti. Ancak kendisine şu an telefonla ulaşamıyoruz. O bölgede telefon çekmiyor olabilir. Yarım saat veya 1 saat sonra konuyla ilgili daha sağlıklı bilgi sahibi olacağız" dedi.

UÇAK SEFERLERİ İPTAL

Öte yandan Erzurum Havalimanına yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Ankara ve İstanbul bağlantılı uçak seferleri yapılamıyor.

Karşılıklı olarak  4 seferin iptal edildiğini belirten yetkililer, öğleden sonraki seferlerin de hava durumuna göre değişeceğini söylediler.

25.01.2010 15:16:00