Erzurum Emniyetinden kırık karne uyarısı!..

2009-2010 yılı eğitim ve öğretim döneminin bitmesi ile birlikte öğrencilerin karne korkusu, karne sendromu yaşamamaları konusunda Erzurum Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Faruk Adıgüzel, ailelere seslendi.

Erzurum Ajans-2009-2010 yılı eğitim ve öğretim döneminin bitmesi ile birlikte öğrencilerin karne korkusu, karne sendromu yaşamamaları konusunda Erzurum Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Faruk Adıgüzel, ailelere seslendi.
Adıgüzel, “Kırık karne kırık kalp olmasın” ifadelerine yer vererek, şöyle konuştu:
“Çocukların başarılı bir karne almaları, hem öğrencilerin hem de ailelerin doğal beklentisidir. Ancak başarılı karne öğrenci, aile, okul ve öğretmen işbirliği ile olabilir. Öğrencinin disiplin, planlı ve programlı çalışması da gereklidir. Başarılı karne hayatta da başarılı olunacağı anlamına gelmez. Karne sadece öğrencinin değil aynı zamanda anne ve babanın da başarısıdır. Anne, babalar çocuklarınızı başarılı başarısız her koşulda sevip ilgi göstermelisiniz. Kırık karnenin telafisi mümkündür ama kırık kalbin kazanılmasının zordur.”
Erzurum Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Faruk Adıgüzel, çocukların karne mutsuzluğundan evden kaçma, intihar gibi istenmeyen davranışlara dönüşebileceğini de ailelere hatırlattı.


18.06.2010 00:04:00