Erzurum Diva- Sen'den kar duası!..

Türkiye Diyanet ve Vakıf Hizmetleri Kolu Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (DİVA-SEN) üyeleri, son yılların en sıcak Aralık ayını yaşayan Erzurum'a kar yağması için dua etti.

Erzurum Ajans-Türkiye Diyanet ve Vakıf Hizmetleri Kolu Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (DİVA-SEN) üyeleri, son yılların en sıcak Aralık ayını yaşayan Erzurum'a kar yağması için dua etti.

25'nci Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'na sayılı günler kala kar sıkıntısının yaşandığı Erzurum'da, DİVA-SEN Genel Başkan Yardımcısı ve İl Başkanı Osman Temel ile üyeler kar duasına çıktı. İlk olarak 60 milyon liraya yaptırılan Türkiye'nin ilk, Avrupa'nın en yüksek atlama kulelerini yakından görme imkanı bulan DİVA-SEN üyeleri, Palandöken Dağı önünde dua etti. DİVA-SEN Genel Sekreteri Mete Üstünkardeşler'in okuduğu duaya 'Amin' diyerek eşlik eden sendika üyeleri, Alvarlı Muhammet Lütfü Efendi'nin
'Seyreyle güzel kudreti Mevla neler eyler' gazelini okudu.

Vatandaşların 'Yağmur duası oluyor da kar duası olmaz mı' sözünden yola çıkarak yaklaşan 2011 Kış Oyunları öncesi kente bol miktarda kar yağması için dua ettiklerini anlatan DİVA-SEN Genel Başkan Yardımcısı ve İl Başkanı Osman Temel, "İsmi karla özdeşleşen Erzurum'a beyaz gelinliğini giymek yakışır. Biz de sendika üyesi din görevlisi arkadaşlarla ellerimizi Yaradan'a açarak, kar yağdırması için dua ettik. İnşallah hasretle beklenen kar, en kısa zamanda yağar" dedi.

 


30.12.2010 17:18:00