Erzurum'da ESKİ suları temiz çıktı

İl Sağlık Müdürü Gürsel Bedir, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ESKİ kontrolündeki şebeke sularının analizinin ise temiz çıktığını açıkladı.

Erzurum’da son zamanlarda ishal, mide bulantısı ve kusma şikâyetiyle hastaneye başvuranların sayısı artınca yapılan incelemeler sonrası suyu depolardan gelmeyen mahalle çeşmelerinde koli basili bakterisine rastlanmıştı. İl Sağlık Müdürü Gürsel Bedir, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ESKİ kontrolündeki şebeke sularının analizinin ise temiz çıktığını açıkladı.

 

 

Erzurum’da yaklaşık iki haftadır yüzlerce vatandaş ishal, mide bulantısı ve kusma şikâyetiyle hastanelerin kapısını çaldı. Acil servislere gelen benzer şikâyetlerle hasta sayısı geçen aya göre yüzde 50 artınca ekipler harekete geçti.

 

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri şikâyetlerin içme suyundan kaynaklanabileceği ihtimaline karşın sulardan numuneler alarak inceleme başlattı. Suyu depolardan gelmeyen bazı mahalle çeşmelerinde koli basili bakterisine rastlandı. Halk sağlığı uzmanları, mevsim geçişlerinde bu tarz şikâyetlerin yaşanabileceğine dikkat çekerek bir süre söz konusu çeşmelerdeki suyun tüketilmemesi yönünde uyarıda bulundu.

 

İl Sağlık Müdürü Gürsel Bedir, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ESKİ kontrolündeki şebeke suları analizlerinin ise temiz çıktığını söyledi. Kendisinin de şebeke suyunu kullandığını söyleyen Bedir, “ESKİ kontrolündeki şebeke suları gayet temiz. Analizleri son derece temiz geldi. Yağışlar da bu yıl bol olduğu için vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla şebeke sularını tüketebilir. Mahalle aralarındaki ESKİ şebekesine bağlı olmayan çeşmelerin sularını ise kullanmasınlar” dedi. Kaynak/Pusula


09.09.2023 11:28:28