Erzurum CUP için ev sahibi arıyoruz

Erzurumspor küme düşerken sessiz kalanlar, bugün Erzurum'da düzenlenecek olan ' 1.Uluslararası Futbol Cup' için kapı kapı dolaşıp ev sahibi takım arıyorlar ama yüzlerine bakan yok....

Erzurum Ajans-Mahir İnanç'ın haberi-Erzurum Cup'a katılacak olan yabancı takımlar hemen hemen belirlenirken turnuvada Türkiye'yi temsilen ev sahipliği yapacak takım bulunamadı. Fenerbahçe'den sonra Trabzonspor'da turnuvaya sıcak bakmadı.

KUDAKA ORGANİZASYONU

Hakimiyet Gazetesi'nden  Mahir İnanç'ın haberine göre; Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Kış ve Spor Turizmini Geliştirme Komitesi tarafından düzenlenecek olan 1. Erzurum Cup'a katılacak olan takımlar netleşmeye başladı.  Aralarında Dinamo Bükreş, Partizan Minks, Wadi Degla ve Lierse gibi takımların katılacağı belirtilen turnuvaya Türkiye adına ev sahibi olarak hangi kulübün katılacağı ise merakla bekleniyor.

Fenerbahçe'den sonra Trabzonspor'dan da ümitler kesildi. 1. Erzurum Cup için Türkiye'yi temsilen ev sahipliği için teklif götürülen Fenerbahçe'nin olumsuz yanıt vermesi üzerine, gözlerini Trabzonspor'a çeviren KUDAKA Kış ve Spor Turizmi Geliştirme Komitesi adına görüşmeleri yürüten organize firma yetkilileri, Bordo Mavili kulüpten net yanıt alamayınca Beşiktaş'a yöneldi. Türkiye'yi temsilen Erzurum Cup'ta ev sahipliği yapacak takım için dört bir yandan çalışmalarını sürdüren ilgililer, yurt dışından katılacak olan takımları hemen hemen netleştirdi. Bugüne kadar bir çok Avrupa takımı ile dirsek temas kuran organizatörler, en son olarak Mısır'ın Wadi Degla takımı ile Belçika'nın Lierse takımlarına teklif götürdü.

Her iki takımın da aynı iş adamına ait olması nedeniyle Lierse CEO'su Jesse De'a iki kulübün de Erzurum Cup'a katılması teklifini götüren organizatörler olumlu yanıt aldı. Bunun üzerine Lierse CEO'su Jesse De Erzurum'a kulüp menejerini göndererek ön araştırma yapmasını istedi. Bugün Erzurum?a gelerek tesisler ile otellerde incelemelerde bulunacak olman menejerin olumlu rapor vermesi halinde her iki kulübünde gelmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Bu takımların yanı sıra Beyaz Rusya'dan Premier Lig takımlarından Partizan Minks, Romanya'dan da Dinamo  Bükreş'in katılacağı turnuvaya birde İskoçya 1. Liginden bir takımın katılması bekleniyor.

EV SAHİBİ TAKIM ARANIYOR

Bu arada turnuvaya Türkiye'yi temsilen Erzurum adına ev sahibi olarak katılacak olan takım arayışları ise sürüyor.

Bilindiği gibi daha önce Fenerbahçe'ye teklif götüren organizatörler, olumlu cevap alamayınca Trabzonspor ile dirsek temasa geçmişti. Ancak Bordo Mavililerden de olumlu yanıt alınamayınca bu kez gözler Beşiktaş'a çevrildi. Siyah Beyazlı kulüp yöneticilerine teklif götüren organizatörler amaçlarının 4 büyük takımdan birisini getirmek olduğunu belirterek, Biz böyle bir turnuvada Türkiye'mizi uluslar arası arenalarda Avrupa liglerinde temsil eden bir kulübün olmasını istedik. Çalışmalarımızı o yönde yürütüyoruz ama olmazsa yine süper ligden bir takımı mutlaka getireceğiz.'dediler.

Ç.RİZESPOR KAMPA GELİYOR

Turnuvanın 12-22 Temmuz tarihleri arasında düzenleneceğine işaret eden komite üyeleri, Erzurum'da yükseklik kampı yapmak isteyen takımların yavaş yavaş otellerde rezervasyon yaptırmaya başladığını da açıkladılar.

İlk olarak Türkiye Bank Asya 1. Ligi'nde mücadele eden Çaykur Rizespor'un geleceğini belirten komite üyeleri, Yeşil-Mavili kulübün 5- 11 Temmuz tarihleri arasında yükseklik kampı yapmak için Erzurum'a geleceğini belirttiler.

STAD ERZURUMCUP'A HAZIRLANIYOR

Bu yıl ilki düzenlenecek olan 1. Erzurum Cup turnuvası ve ardından da 11 Ağustos'ta Galatasaray ile Fenerbahçe ile arasında arasın da oynanacak olan Süper Kupa finali öncesi Yeni Erzurum Stadı özel bakıma alındı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Erzurum Cup ve Süper Kupa final maçının oynanacağı stadın, uluslararası bütün organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek kapasitede olduğunu belirterek, 24 bin kişilik stattın alttan ısıtmalı ve tribünlerin kapalı olduğunu hatırlattı.

Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük ve en kapsamlı stadına sahip olduklarını belirten Çintimar, olumsuz hava koşullarında bile taraftarların keyifle maçları izleyebileceklerini ifade etti. Çintimar, TFF Süper Kupa finali öncesi, 6 ülkenin katılımıyla Erzurum Cup futbol turnuvasının düzenleneceğine işaret ederek, il müdürlüğü ve tesislerin maçlara tam teşekküllü hazır olacağını da sözlerine ekledi.

23.06.2012 19:30:15