Erzurum Barosu'nun acı günü!..

Erzurum'da dün nişanlısı ile tartıştığı için 5. kattaki bürosundan atladığı ileri sürülen Erzurum Barosu'nun genç avukatlarından Muhammet Yavuz Selçuk (28),bugün son yolculuğuna uğurlandı.

Erzurum Ajans-Erzurum'da dün nişanlısı ile tartıştığı için 5. kattaki bürosundan atladığı ileri sürülen Erzurum Barosu'nun genç avukatlarından Muhammet Yavuz Selçuk (28),bugün son yolculuğuna uğurlandı.

Erzurum'da dün öğlen saat 12.00 sularında meydana gelen olay, iddialara göre şöyle gelişti: Erzurum Barosu avukatlarından olan ve aynı zamanda 12 Haziran seçimlerinde HAS Parti 4. sıradan Erzurum milletvekili adayı olan ama kazanamayan 28 yaşındaki Muhammed Yavuz Selçuk, Haşıl Efendi Caddesi üzerinde bulunan Akgül İş merkezi 5. katta bulunan bürosunda intihar girişiminde bulundu. Nişanlısı ile kavga ettiği öne sürülen ancak Avukat Muhammet Yavuz Selçuk, görgü tanıklarına göre 5. katın balkonuna çıkarak aşağı atlamak istedi. Avukatlık bürosundaki kişiler tarafından ikna edilmek istenen Muhammet Yavuz Selçuk'u arkadaşları kolundan tutarak kurtarmak istedi ancak başarılı olamadı. Kendisini boşluğa bırakan ve iş merkezinin 1. katında bulunan boş alana düşen avukat, olay yerine gelen 112 ambulansı ile Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ameliyata alınan genç avukatın, vücudunun birçok yerinde kırıklar olduğu tespit edildi. Selçuk, gece saatlerinde hayatını kaybetti.

Avukat Selçuk'un cenazesi bugün Umudum köyünde Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Selçuk'un cenazesine katılan Erzurum Barosu avukatları gözyaşlarına boğuldu.

ERZURUM BAROSU'NDAN AÇIKLAMA

Öte yandan, Erzurum Barosu'nca yazılı bir açıklama yapılarak olayın intihar değil yüksekten kazayla düşme olduğu açıklandı. Baro tarafından Yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Baromuz avukatlarından Muhammet Yavuz Selçuk, 07 Temmuz 2011 tarihinde bürosunun balkonundan düşme sonucu ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştır. Selçuk, 2008 yılında Erzurum bünyesinde avukatlık stajına başlamıştır. 2010 yılında ise stajını başarı ile tamamlayarak Erzurum Baro levhasının 907 sıra numarası ile avukatlık görevine başlamıştır. Meslektaşımız Selçuk, 'intihar etmek' suretiyle hayatını kaybettiği şeklinde haberler yayınlanmış ise de bu haberler tamamen gerçek dışıdır.

Gerek olayın oluş şekline ve gerekse de adli makamlarca yapılan inceleme sonucunda Selçuk'un yüksekten düşme sonucu hayatını kaybettiği, intihar etmesinin söz konusu olmadığını hiçbir şüpheye mahal bırakmayacak şekilde ortaya konulmuştur."


09.07.2011 00:21:00