Ermeniler rahat durmuyor

Ermenistan'da metroya asılan sözde Büyük Ermenistan haritasında Erzurum ve Van da yer aldı. Öte yandan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yemin törenine katılmak üzere bugün Türkiye'ye geliyor.

Karabağ Savaşı’nın ardından Azerbaycan ile barış müzakerelerini sürdüren, Ermenistan, yine rahat durmuyor. Türkiye ile ilişkilerini normalleştirme süreci yürüten Ermenistan’da metroya asılan sözde Büyük Ermenistan haritasında Erzurum ve Van da yer aldı. Öte yandan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yemin törenine katılmak üzere bugün Türkiye'ye geliyor.

 

Ermenistan’ın başkenti Erivan’daki Cumhuriyet Meydanı metro istasyonunun duvarında yıllardır bir poster şeklinde asılı bulunan ve gelen tepkilere rağmen kaldırılmayan sözde ‘Büyük Ermenistan’ haritası, bu kez led ekran üzerine taşındı.

 

 

Ermeni bölgelerini gösteren haritada Türkiye, Azerbaycan, İran ve Gürcistan’ın bazı toprakları, sözde ‘Büyük Ermenistan’a dahil edilmiş. Türkiye’nin Doğu Anadolu Bölgesi’nin önemli bir bölümü, özellikle Erzurum ve Van Gölü ve çevresi ‘Büyük Ermenistan’ın tarihi bir parçası olarak gösterilmiş.

 

Skandal haritayı sosyal medya hesabından yayınlayan Azerbaycan’ın Berlin Büyükelçisi Nasimi Aghayev, yapılan değişikliği fotoğraflarıyla birlikte gözler önüner serdi. “Erivan Metrosundaki ‘Büyük Ermenistan’ haritası güncellendi” diyen Azerbaycanlı Büyükelçi, “Gerçekten çok üzücü. Ermenistan yönetimi kendi sınırları içinde yaşamayı ne kadar erken öğrenirse, tüm bölge için o kadar iyi olur” ifadelerini kullandı.

 

Aghayev, daha önce de aynı haritayı, bölgede daha fazla kan dökülmesine sebep olan radikal Ermeni yayılmacılarının bir fantezisi olarak nitelemiş; yalnızca Ermenistan’ın kendi sınırlarını kabul etmesiyle Kafkasya’ya barış gelebileceğini belirtmişti.

 

Paşinyan Türkiye’ye geliyor

 

Öte yandan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yemin törenine katılmak üzere bugün Türkiye'ye geliyor.

 

Ermenistan'ın resmi haber ajansı Armenpress'in Ermenistan Başbakanlık Ofisine dayandırdığı haberine göre, Başbakan Nikol Paşinyan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yemin törenine katılmak üzere Ankara'ya gelecek. Kaynak/Pusula


03.06.2023 11:44:32