Erdoğan neden 10 Ağustos'a kadar devam dedi?

Cumhurbaşkanı Erddoğan demokrasi nöbetlerinin bitiş tarihi olarak 10 Ağustos Çarşamba'yı işaret etti. Peki 10 Ağustos tarihinin önemi ne?

Erzurumajans-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde yaptığı konuşmada 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana süren demokrasi nöbetlerinin bitiş tarihini de açıkladı.

15 Temmuz gecesi TSK'nın içerisine sızmış FETÖ mensubu cuntacıların hain darbe girişimi sırasında, Marmaris'te tatilde olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'a hareketi öncesinde CNN Türk ekranlarına canlı bağlantıyla bağlanıp vatandaşlara "sokağa çıkın" talimatı vermişti. Bu talimatla birlikte sokağa dökülen kahramanlar cuntacıların tanklarının önüne etten duvar örmüş, kimisi canını, kimisi de uzuvlarını bu ülke için kaybetmişti.

Türkiye'nin özgürlüğüne vurulmak istenen pranganın halk tarafından engellenmesinin ardından tüm Türkiye 7'den 70'e akşamları demokrasi nöbetine devam ediyordu. Demokrasi nöbetleri tüm coşkusuyla sürerken Cumhuriyet tarihine geçen Yenikapı'daki Demokrasi ve Şehitler Mitingi öncesi herkes demokrasi nöbetlerinin  miting ile son bulacağını bekliyordu. Ancak Yenikapı'da son konuşmacı olarak kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Bu akşam demokrasi nöbetlerine bir virgül koyuyoruz. Tüm Türkiye'ye sesleniyorum. Çarşamba akşamı inşallah noktayı koyacağız. Bu akşam sadece virgül. Çarşamba akşamı nokta." dedi. Erdoğan'ın bu açıklaması akıllarda "Çarşamba gününün önemi nedir" sorularını getirdi.

Aslında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın işaret ettiği Çarşamba gününün önemini anlamak için takvimlere bakmak yeterli. Çünkü 10 Ağustos Çarşamba günü hem Türkiye Cumhuriyeti hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için bir dönüm noktasını işaret ediyor.

Türkiye bundan 2 sene önce 10 Ağustos 2014 tarihinde 12. Cumhurbaşkanı'nı seçmek için sandık başına gitmişti. Bu seçim "cumhurbaşkanının doğrudan halk oyuyla seçildiği ilk seçim" olarak Türkiye Cumhuriyeti tarihine geçmişti.

Ayrıca bu seçim sonuçlarına göre Recep Tayyip Erdoğan 21.000.143 oy ve %51,79 oy oranıyla Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en yakın rakibi ise 15.587.720 oy ve %38,44 oy oranıyla CHP ile MHP'nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu olmuştu.

Görünen o ki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kanlı darbe girişiminde bulunan, gözlerini kırpmadan sivillerin üzerine ateş açan hainlere en büyük darbeyi vuran halkı yine Türkiye Cumhuriyeti tarihine geçen bir tarihte onurlandıracak.

HABER3COM

08.08.2016 14:15:16