Emniyet'ten öğrenci olayları açıklaması!..

Atatürk Üniversitesinde karşıt görüşlü öğrenciler arasında meydana gelen olaylarla ilgili Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nden yazılı bir açıklama yapıldı.

Erzurum Ajans-Atatürk Üniversitesinde karşıt görüşlü öğrenciler arasında meydana gelen olaylarla ilgili Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nden yazılı bir açıklama yapıldı.

Atatürk Üniversitesinde karşıt görüşlü öğrenciler arasında meydana gelen olaylarla ilgili Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nden yazılı bir açıklama yapıldı.
Açıklamada şöyle denildi:

"İlimiz Atatürk Üniversitesi kampusun de son birkaç gün içerisinde öğrenciler arasında kavgalar meydana gelmiştir. Fakat olaylar değerlendirildiğinde bu kavgaları suistimal etmek isteyen art niyetli kişi yada kişiler bulunduğu, olaylardan nemalanmak isteyenlerin konuyu saptırdıkları ve olayların büyümesi için gayret sarf ettikleri izlenimi oluşmaktadır.
İlimizde 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Olimpiyatlarının yapılacağı ve bu olayların büyümesinin ve abartılmasının ilimize ve ülkemize olumsuz etki yapacağı da değerlendirildiğinde, bu konuda basınımıza, tüm sivil toplum kuruluşlarımıza ve öğrencilerimize itidalli davranma ve olaylara sorumluluk duygusu içerisinde bakma görevi yüklenmektedir.

Emniyet teşkilatımız konu üzerinde hassasiyetle durmakta, olay olmadan önce gerekli tedbirleri almakta ve olay olduktan sonrada gerekli çalışmayı yapmaktadır. Ayrıca üniversitede çıkan olaylara öğrencilerin dili, dini ve siyasi görüşüne bakılmaksızın, objektif ve tarafsız bir şekilde müdahale edilmektedir. Hiçbir öğrencimizin meydana gelen olaylarda, olayı kendi bakış açısı ve yöntemleri ile çözmeye kalkmaması, konuyu Emniyet Müdürlüğümüze ve adli kurumlara havale etmesi gerekmektedir. Kavga olayına karışan şahıslar yakalanmış olup adli işlem devam etmektedir."

27.12.2010 00:03:00