Elektrik Komandoları eğitiliyor!..

Erzurum genelinde özelleştirilen elektrik dağıtım hizmetlerine talip olan şirketler kendi bünyelerinde çalıştıracakları personeli kendi bünyelerinde eğitmeye devam ediyorlar.

Erzurum Ajans-Erzurum genelinde özelleştirilen elektrik dağıtım hizmetlerine talip olan şirketler kendi bünyelerinde çalıştıracakları personeli kendi bünyelerinde eğitmeye devam ediyorlar.
Güney ilçelerin hizmetini üstlenen Çeliker Mühendislik bünyesinde çalıştıracağı personelini kendi koordinesinde kontrollü eğitiyor.
TEDAŞ tesislerinde kurulan ve uzman personel yetiştirilen alanda bünyesinde görevlendireceği yeni personeli prova yaptırarak yeni işlerine hazırlanıyor. Çiçeği burnunda yeni kursiyerler tehlikeli olmasına rağmen yeni işlerine dört elle sarılarak iş bulabilmenin sevinciyle pür dikkat çalışıyorlar.
100 kişinin kurs gördüğü Erzurum TEDAŞ müdürlüğüne bağlı performans yönetimi daire başkanlığı bünyesinde uzmanlar tarafından eğitiliyor. Çalışma şartlarında ilk olarak zorunlu kılınan Elektrik Kuvvetli Akım Tesislerinde Çalışma Yetki Belgesi (EKAT) belgesi alacak olan kursiyerler provalarda büyük bir performans ortaya koyuyorlar. Kısa süre içerisinde önemsenerek verilen kurslarda yetiştirilen personeli yüksek ve alçak gerilim hatlarında kesme ve bağlamanın yanında arızada görevlendirilecek olan teknik ve teorik olarak bütün bilgiler uygulamalı olarak anlatılıyor.
Personele ders veren TEDAŞ müdürlüğüne bağlı performans yönetimi daire başkanlığı eğitim uzmanları teknisyenlere verdikleri derslerde vatandaşa daha iyi hizmetin götürülmesi noktasında daha dikkatli ve özverili bir şekilde çalışılması gerektiğinin altını çizdiler. Uzmanlar, yapılan çalışmalarda kazaların yaşanmaması için bölgede hizmet verecek olan personelin daha ciddi eğitimlere tabi tutulması gerektiğini ve diğer sektörlere nazaran daha titizlik istediğini ifade ettiler.
Elektrik teknisyenleri ise yaptıkları açıklamada, “Enerji hayatın vazgeçilmezi olmuşken bu hizmetin sürekliliği elbette bizlerin çalışmalarına bağlı. Bu görevde öz veri ve ciddiyetle bakmamız gerekiyor. Yüklenici firmamız olan Çeliker mühendislik bünyesinde çalışmakta bir ayrıcalık olmakla beraber bize düşen görev liyakatle çalışmak. Bu ciddi ve hatası telafi edilemeyen bir görev. Hem ekmeğimiz hem de insanımıza olan hizmet aşkımızla bu işi seve seve yapmaktayız. Zaten uzmanlarımız bu konudaki bilgilerini bizimle sınırsız paylaşıyorlar. Onlara da müteşekkiriz” dediler.


07.06.2010 00:03:00