El emeği ürünler görücüye çıktı!..

Erzurum'da faaliyet gösteren 19 kadın derneğinin oluşturduğu Kadın Platformu kentin yöresel el işi ürünleri ile mutfak kültürünü, 2011 Kış Oyunları dolayısıyla kurulacak standlarda turistlere tanıtmaya hazırlanıyor.

Erzurum Ajans-Erzurum'da faaliyet gösteren 19 kadın derneğinin oluşturduğu ‘Kadın Platformu’, kentin yöresel el işi ürünleri ile mutfak kültürünü, 2011 Kış Oyunları dolayısıyla kurulacak standlarda turistlere tanıtmaya hazırlanıyor.

Hanımeli Kadın Platformu, 27 Ocak - 6 Şubat 2011 günleri arasında yapılacak 25’inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nı izlemek için gelecek turistlere, kenti ve kültürünü tanıtmak için kolları sıvadı. Yoncalık semtindeki tarihi Askeriye hamamında yapılan tanıtım toplantısına, Vali Sebahattin Öztürk’ün eşi Nihan Öztürk, Vali Yardımcısı Mehmet Gök ile 19 kadın derneğinin yöneticileri katıldı.

Kadın derneklerinin oluşturduğu platformun, yerli ve yabancı misafirlere el işi ürünlerin tanıtım ve satışının yanısıra, kına gecesi, hamam bohçası açma geleneği, ehram, Oltu Taşı ve yemek defilesi düzenleyeceğini belirten Erzurum Kadın Platformu Sözcüsü Reyhan Dağyıkan, hazırlanan el emeği göz nuru eserlerin askeriye hamamının yanı sıra kent merkezindeki iki noktada satışa sunulacağını söyledi.

Kadınlar arasında iş paylaşımı yaparak Oyunlar’a hazırlandıklarını ifade eden Erzurum Kadın Platformu Sözcüsü Dağyıkan, “Erzurum’a özgü kadınların sokak giysisi ihram, ihram kumaşından yapılan dekoratif giysi ve ürünler, oda takımları, tarihi eser bibloları, koyun yününden örülen papak, çorap ve patik gibi el işi ürünler, bölgeye özgü yöresel yemek ve tatlılar yapılarak dünyada sayılı spor organizasyonlardan biri olarak gösterilen Üniversiteler Kış Oyunları için kente gelecek yerli ve yabancı turistlere satılacak” diye konuştu.

Ev hanımlarının gece - gündüz demeden Kış Oyunları’na hazırlandığını aktaran Dağyıkan, “Hünerleriyle dikkat çeken ev hanımlarının yeteneklerini fırsata dönüştürmek istiyoruz. Bunun için Kış Oyunları gibi önemli organizasyonlarda hünerli ev hanımlarının bir sanat eseri gibi ortaya çıkardıkları ürünlerin tanıtımını ve satışını yapacağız. Böylece kadınlara da ek bir gelir kaynağı oluşturmuş olacağız. Hedefimiz, ev hanımlarını iş hayatına dahil etmek" diye konuştu


16.01.2011 14:58:00