Ekmeğini mezar kazarak kazanıyor!..

Erzurum'un Oltu ilçesinde yaşayan Yılmaz Varol, 45 yıldır mezar kazarak ailesinin geçimini sağlıyor.

Erzurum Ajans-Erzurum'un Oltu ilçesinde yaşayan Yılmaz Varol, 45 yıldır mezar kazarak ailesinin geçimini sağlıyor. 75 yaşında olmasına rağmen evli 4 işsiz oğluyla birlikte yaşayan Varol'un hayat mücadelesi yürek burkuyor.

Otluda 45 yıldır mezar kazarak ailesinin geçimini sağlayan Yılmaz Varol'un (75) hayat mücadelesi yürek dağlıyor. Mezar kazan ve kanalizasyon tamiri yaparak ekmek parasını kazandığını söyleyen Yılmaz Varol, 6 saat süren bir mezar kazısı sonrası sadece 50 TL alabildiğini söylüyor. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte iş dallarının yok olduğunu söyleyen Varol, belediye kanalizasyon tamiri için makine alınca artık kanalisazyon tamiratı da yapamadığı belirtiyor. Sadece mezar kazıyarak geçimini sağladığını

söyleyen Varol, 14 kişilik ailesinin tek geçim kaynağını mezar kazmadan aldığı parayla yapabildiğini söylüyor.

75 yaşında olduğunu ve artık mezar kazmakta bile zorlandığını anlatan Varol, çocuklarının işsiz olduğunu ve aldığı parayla ancak bayat ekmek alabildiğini söyledi. Yetkililerden yardım isteyen Varol, ailesinin taze ekmeğe hasret kaldığını ve bir gün çok para kazanarak evine sıcak ekmek götürmek istediğini söyledi.


03.10.2011 13:46:00