Doğu'da çığ ve tipiden kapanan yollar açılıyor

Ağır kış şartlarının hüküm sürdüğü Doğu Anadolu Bölgesi'nde Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince çığ ve tipiden kapanan yollar açılmaya çalışılıyor.

Erzurum Ajans-Ağır kış şartlarının hüküm sürdüğü Doğu Anadolu Bölgesi'nde Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince çığ ve tipiden kapanan yollar açılmaya çalışılıyor. Bölgede birçok noktaya çığ gelirken, gece saatlerinde ekipler kapanan güzergahları açmak için yollara koyuldu.

Erzurum'da dün okulların tatil edildiği Karayazı ilçesinde süre 1 gün daha uzatıldı. Saatte 70 kilometreyi bulan şiddetli tipi nedeniyle hayat adeta felç oldu. Kar ve tipiyle birlikte 469 köy yolu ulaşıma kapanırken, gece saatleri itibariyle Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince kapanan şehirlerarası yolların yeniden ulaşıma açılması için çalışma başlatıldı.
Bölgede Bingöl, Muş, Ağrı, Erzurum-İspir istikametlerinde birçok noktaya çığ düştü. Yaklaşık 3 metreyi bulan karlı yollarda ekipler yolları açmak için yoğun çaba sarf etti. Sabahın ilk ışıklarına kadar devam eden çalışmaların ardından ulaşıma kapanan Erzurum - Artvin, Erzurum - Ağrı ve Karayazı - Muş yolu ulaşıma açıldı. Erzurum - Bingöl karayolunda ise çalışmalar sürdürülüyor.

Öte yandan kar nedeniyle kapanan yollarda mahsur kalan yolcular ekiplerin çalışması neticesinde kurtarılabildi. Erzurum'dan Bingöl'e ve Bingöl'den Erzurum yönüne giden 9 yolcu otobüsü, yoğun kar yağışı nedeniyle yolların kapanması üzerine Bingöl'ün Karlıova ilçesinde mahsur kaldı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 450 yolcuya Karlıova Kaymakamı Selim Çomak sahip çıktı. Yolculardan 300'ü Karlıova Yatılı İlköğretim Bölge Okulu yatakhanesine, diğerleri de İlçe Jandarma Komutanlığı ile
diğer kamu kurumlarına ait misafirhanelere yerleştirilerek geceyi buralarda geçirmeleri sağlandı. Yiyecek ihtiyaçları karşılanan yolcuları ziyaret eden Kaymakam Selim Çomak, "Yol açılıncaya kadar misafirlerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılayacağız" dedi.
Geceyi misafirhanelerde geçiren yolcular, yolların açılmasıyla birlikte yollarına devam edecekleri belirtildi. 

17.01.2012 13:30:39