Doğu buz tuttu

Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava etkisini sürdürürken, gece en düşük hava sıcaklığı Erzurum ve Ağrı’da eksi 26 derece olarak ölçüldü.

Erzurumajans-Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava etkisini sürdürürken, gece en düşük hava sıcaklığı Erzurum ve Ağrı’da eksi 26 derece olarak ölçüldü.

Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Sibirya yüksek basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava etkisini sürdürüyor.

Gece en düşük hava sıcaklıkları Erzurum ve Ağrı'da eksi 26, Kars ve Ardahan'da eksi 22, Erzincan'da eksi 10 ve Iğdır'da eksi 8 derece olarak ölçüldü. Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Erzurum'da eksi 8, Ağrı ve Ardahan'da eksi 6, Kars'ta eksi 5, Erzincan ve Iğdır'da 5 derece olması tahmin ediliyor.

Aşırı soğuklar nedeniyle Erzurum’da şadırvanlar buz tuttu, mazotlu araçlar çalışmadı. Soğuk havada çatı tamiri yapan işçiler ise ateş yakarak ısınmaya çalıştı.
Erzurum’un 9 ay kışının olduğunu belirten vatandaşlar, “Önceki yıllara göre daha az soğuk var. Ama yinede soğuk. Bu zamanlarda Erzurum eskiden eksi 40 görürdü. Şimdi eksi 25’lerde seyrediyor” dedi. 

03.01.2013 10:59:23