DASİDEF'te Evet diyecek!..

Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekler Federasyonu (DASİDEF) 12 Eylül'de yapılacak olan Anayasa referandumunda Evet diyecekler.

Erzurum Ajans-Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekler Federasyonu (DASİDEF) 12 Eylül’de yapılacak olan Anayasa referandumunda Evet diyecekler.

DASİDEF toplantı salonunda düzenlenen basın toplantısına DASİDEF yönetim kurulu başkanı Mustafa Yıldız, MÜSİAD Başkanı Mustafa Güvenli, bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve işadamları katıldı.

DASİDEF adına konuşma yapan yönetim kurulu Başkanı Mustafa Yıldız, “Bugün burada Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekler Federasyonu (DASİDEF) ve Bölgede bağlı 12 il 3 ilçe dernekleri referandum konusundaki görüşlerini açıklayacağız. Bizler gerek ülkemizin, gerek milletimizin, gerekse temsil etmiş olduğumuz üye iş adamlarımızın kazançlarını ön planda tutarak referanduma 20 gün kala bu anayasa değişikliğine ‘Evet’ diyoruz” diye konuştu.

Yıldız sözlerine şöyle devam etti, “Bu Ülkede 12 Eylül 1980 darbesini yapanlar 1982 darbe anayasası için millete hayır demeyi yasaklamışlardı. 1982 darbe anayasasının yine bir 12 Eylül günü yapılacak olan referandumla değiştirilmesi sürecinde ise darbeciler ve tetikçileri meydanlarda dış güçlerin taşeronları ise terör eylemleriyle sokaklarda milletimize Evet demeyi yasaklama gayreti içerisindedirler. Dün evet demek 12 Eylül darbesinin statikocu anlayışını benimsemek demekti, bu gün ise bu değişikliğe hayır demek dünün statikocu darbe anayasasını korumak demektir. Ülkemizde ne zaman halkımızın faydasına bir gelişme olsa, karanlık güçler tetikçilerini devreye sokarak bir kaos ortamı oluşturmaya çalışmışlardır.”


24.08.2010 13:55:00