Erzurumajans-DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, Sivas'ta düzenlenen "DAP Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı"na katılarak, DAP İdaresi'nin çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Geçtiğimiz aylarda, DAP İdaresi kapsamına alınan Sivas'a, Başkan Yardımcısı Mehmet Özdoğan, Tarım ve Kırsal Kalkınma Koordinatörü Gül Yıldız ve İzleme ve Değerlendirme Koordinatörü Ömer Faruk Karyağdı ile birlikte, ilk ziyaretini gerçekleştiren DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, burada bir dizi temaslarda bulundu. Vali, Belediye Başkanı ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle görüşen Başkan Demir, Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenen "DAP Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı"na katıldı.
Başkan Demir, İlk olarak, Belediyeyi ziyaret ederek Başkan Sami Aydın'la görüştü. Daha sonra, Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu ve Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım'ı da ziyaret eden Başkan Demir, düzenlenen bilgilendirme ve istişare toplantısına katıldı.
Toplantıya Sivas Valisi Davut Gül, Sivas Milletvekilleri Ali Akyıldız, Hilmi Bilgin, Mehmet Habip Soluk, Belediye Başkanı Sami Aydın, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının yetkilileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları ile paydaşlar katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başlayan program protokol konuşmaları ile devam etti. Programda, Sivas Milletvekilleri Ali Akyıldız, Hilmi Bilgin, Mehmet Habip Soluk, Belediye Başkanı Sami Aydın , Sivas Ticaret ve Sanayii Oda Başkanı Osman Yıldırım da birer kısa konuşma yaptı.
Toplantıda konuşan Sivas Valisi Davut Gül, "Bakanlar Kurulu Kararıyla 8 Haziran 2016 İlimizde Doğu Anadolu Projesi'ne dahil edilmiştir. Kurumlarımız yapacakları projelerde DAP'ın belirlediği hususlar çerçevesinde hareket edilmesi, sürekli DAP görevlileri ile iletişim halinde olunması elzemdir. Zira projelerin başarılı bir şekilde yürütülmesi bu istişareye bağlıdır. İlimizde bölgesel kalkınmanın önemli bir ayağını oluşturan DAP Projesinin hayırlı olmasını diliyor, emeği ve katkısı olan tüm kamu, özel ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyor, başarılar diliyorum'' dedi.
Daha sonra söz alan DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, İdarenin şu ana kadar yürütülen çalışmaları ve uygulanmakta olan Eylem Planı hakkında katılımcılara brifing verdi. Doğu Anadolu Projesi'nin genel amacının uygulandığı illerdeki yatırımların gerektirdiği araştırma, planlama, programlama, projelendirme, izleme, değerlendirme ve koordinasyon hizmetlerinin yerine getirilmesi suretiyle Doğu Anadolu Bölgesi'nin kalkınmasını hızlandırmak olduğunu söyleyen Başkan Demir, kalkınmanın yolunun üretimden geçtiğini ve üretimin önündeki engelleri küçük dokunuşlarla kaldırarak mevcut potansiyeli harekete geçirmek için var güçleriyle çalıştıklarını ifade etti.
Başkan Demir, şunları kaydetti: "Bölgenin potansiyeli dikkate alındığında ön görülen temel stratejiler ve öncelikler şunlardır: DAP kapsamında başlatılan yatırımların tamamlanması, bugüne kadar gerçekleştirilen tüm icraatların kalıcılığının sağlanması ve kalkınma sürecinin sürdürülebilir kılınması ve bu amaçla yenilikçi, ekonomik ve toplumsal gelişmeyi hızlandırıcı, istihdam artırıcı projelerin uygulanmaya konulması; Doğu Anadolu Bölgesi'nde yaşayan nüfusun ekonomik, sosyal ve çevresel boyutuyla yaşam kalitesinin artırılması ve bölgenin refah düzeyinin ulusal ortalamaya yakınsamasının sağlanması hedeflerimiz arasındadır.
Bu önceliklere ulaşmak için hayata geçirilecek eylemler 5 ana eksende toplanmıştır: Bunlar, Gıda ve Tarım Sektörlerinde Verimlilik ve Katma Değerin Artırılması, Sanayi ve Hizmetler Sektörlerinin Güçlendirilmesi, Altyapı, Kentleşme ve Çevresel Koruma, Beşeri-sosyal Sermayenin ve Sosyal Altyapının Güçlendirilmesi ve Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi."
DAP İdaresi'nin hizmetlerine fiili olarak 2013 yılında başladığını ifade eden Başkan Demir, finansal destek sistemiyle projeleri desteklediklerini belirterek, bugüne kadar, DSİ yatırım sahası dışında kalan küçük ölçekli tarımsal sulama projeleri, hayvan içme suyu göletleri, meyvecilik, ruhsatlı canlı hayvan pazarlarının yapımı, üniversiteleri araştırma ve uygulama birimlerinin altyapısının geliştirilmesi, bitkisel üretimin altyapısının geliştirilmesi, yenilenebilir enerji kaynakları, hayvancılığın geliştirilmesi, rekreasyon alanları, sosyal ve kültürel projeleri desteklediklerini söyledi.
Tarım ve hayvancılık alanında önemli bir şehir olan Sivas'ın bu alanda daha da güçlenmesi için desteklerini artırarak sürdüreceklerini söyleyen Başkan Demir, "Hayvancılıkla meşgul olan çiftçilerimizin daha fazla gelir elde etmeleri için üretimlerini verimli ve kazançlı kılmamız gerekir. Sorumluluk alanımızda olan bölge illerine daha etkin ve verimli hizmet verebilmek için çalışmalarımızı aralıksız devam ettiriyoruz" dedi. Toplantı, soru-cevabın ardından son buldu.
02.08.2016 19:38:39