Çubuk'ta Erzurumlular gecesi düzenlendi

Ankara'da yaşayan Erzurumlular, Çubuk Belediyesi'nin organizasyonunda düzenlenen 'Erzurumlular Gecesi'nde bir araya geldiler.

Erzurum Ajans-Ankara'da yaşayan Erzurumlular, Çubuk Belediyesi'nin organizasyonunda düzenlenen 'Erzurumlular Gecesi'nde bir araya geldiler.
Çubuk Belediyesi ve Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı (ESAV) tarafından Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen geceye, Çubuk Belediyesi Başkanvekili Ömer Aydın, ESAV Başkanı Veysel Karani Aksungur, ESAV Çubuk Şube Başkanı Ömer Araz, İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amiri Komiser Hüseyin Bayrak, Belediye Meclis üyeleri Harun Olmuş, Sabri Koca, Cengiz Kılıç, Tapu Müdürü Yunus Sezgin, Vergi Dairesi Müdürü Dursun Karabağ ve çok sayıda Erzurumlu katıldı. Gecede konuşan Çubuk
Belediyesi Başkanvekili Aydın, ilçede sosyal ve kültürel programlara önem verdiklerini söyledi. Değişik yörelerin kültürlerini ilçelerinde tanıtarak insanların kaynaşmasını sağladıklarını ifade eden Aydın, ''Yurdumuzun her köşesinden vatandaşımız Çubuk'ta ikamet ediyor. Bizde bu tür etkinliklerle kültürleri, insanları bir araya getiriyoruz. İnşallah bu etkinliklerin devamı olacak. Erzurumlu kardeşlerimizin bu gün olduğu gibi bundan sonra da ilçemizde çeşitli etkinliler yapmasını istiyoruz'' diye konuştu.
Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden'in daveti üzerine 2 yıldır Çubuk'ta etkinlikler yaptıklarını hatırlatan ESAV Başkanı Aksungur ise, 24 Haziran 2012 tarihinde de Çubuk'ta Erzurumlular Yayla Şenliği yapacaklarını kaydetti. Çubuk'un çok büyük bir ilçe olduğunu vurgulayan Aksungur, ''Bizler Çubuk'u tanımıyorduk, yeni yeni tanımaya başladık. Çubuk'ta orman olduğunu yeni öğrendik. İlçenin o kadar güzellikleri var ki, saymakla bitmez. Şunu ifade edeyim ki, Çubuk çok büyük bir ilçe ama Ankara'da yeterince
tanınmıyor. Biz Çubuk'un doğasını, güzelliğini, insanlarını sevdik. Ankara'mızın güzel ilçesinde Erzurumluluğumuzu dillendirme ve tanıtma fırsatı verdikleri için teşekkür ediyorum ve saygılar sunuyorum'' dedi.
Aksungur'a ve Ömer Araz'a desteklerinden dolayı Başkanvekili Ömer Aydın tarafından teşekkür plaketi verildi. Sunuculuğunu Şerif Çöpürgensli'nin yaptığı programda davetliler, 'Bar Ekibi'nin gösterileri, Aşık Beyzade Aslan ve Aşık Ali Oltulu'nun, Emre Aksoy ile Grup Palandöken'in seslendirdiği türkülerle doyumsuz bir gece yaşadı. Başkanvekili Aydın ve ESAV Başkanı Aksungur da türkülere eşlik ederek, davetlilerle birlikte halay çektiler. 

30.04.2012 11:20:46