Çocuklar spor yapıyor Anneleri Kur'an okuyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan protokol gereği bu yaz boyunca minikler, gençler ve yetişkinler hem Kur’an öğrenecekler, hem de spor yapacaklar. Yapılan protokol Erzurum’da uygulamaya girdi.

Erzurum Ajans-Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan protokol gereği bu yaz boyunca minikler, gençler ve yetişkinler hem Kur’an öğrenecekler, hem de spor yapacaklar. Yapılan protokol Erzurum’da uygulamaya girdi. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Yakutiye Müftülüğü projeye Curling Salonu’ndan start verdi. Atletizm Antrenörü Yunus Sadir, Aziziye Cami İmam Hatibi Abdurrahim Çelik ile beş din görevlisi dün bayan ve erkek sporcuların yanı sıra ev hanımlarına Kur’an öğretirken, spor yaptırdılar. Güreş Antrenörü Aykut Çitçi ile Curling Antrenörleri Ahmet Çelik ile Sadık Topaloğlu da öğrencilere spor yaptırdı. Curling Salonu Toplantı Salonlarında gerçekleştirilen Kur’an etkinliğine 200’ü aşkın çocuk ile 50 dolayında bayan katıldı. Sabah Kur’an-kerim öğrenen kursiyerler. Öğleden sonra spor dallarında antrenman yaptı. Gölbaşı Gençlik Merkezi Müdiresi Nazlı Oral’ında katıldığı proje 17 Ağustos 2012 tarihine kadar devam edecek. Dün start alan etkinliğe katılmaktan büyük bir mutluluk duyan öğrenciler ile ev hanımları Devlet ve Hükümet yetkililerine böylesi önemli bir proje için teşekkür ettiler. Yapılan etkinlikte dar gelirli öğrencilere, çeşitli kitaplar ve kuran seti hediye edildi.

KATILAN HERKES MUTLU

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar’ın Erzurum’dan start verdiği etkinliğe katılan çocuklar ve aileler böylesi önemli bir proje nedeniyle bir hayli mutlu olduklarını söylediler. Atletizm Antrenörü Yunus Sadir ile Aziziye Cami İmam Hatibi Abdurrahim Çelik ile beş din görevlisi 200’ü aşkın öğrenci ve 50 ev hanımının Kur’an öğrenmesi ve spor yapması için seferber oldu. Aziziye Cami İmam Hatibi Abdurrahim Çelik, “Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç ile Diyanet İşleri Başkanlığımız önemli bir protokol imzaladı. Bu protokol gereği bizde Curling Salonu toplantı salonlarında Kur’an eğitimi vermeye başladık. Yunus hocamız ve diğer antrenör arkadaşlarda gençlerimize ve ev hanımlarına spor yaptırıyorlar. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Fatih Çintimar ile ilçe müftümüz İhsan İlhan’ın da projeye büyük destek vermesi bizlerin çalışma şevkini daha da artırıyor” dedi.

ÇİNTİMAR: KATILIMDAN MUTLUYUZ

Özellikle varoş kesimi olarak adlandırılan Mecidiye Mahallesi ve Dağ Mahallesi’nden 200’ü aşkın öğrenci ile 50’in üzerindeki ev hanımının Kur’an öğrenme ve ücretsiz spor kurslarına katılmasından büyük bir mutluluk duyduklarını belirten Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, “Amacımız kırsal kesimdeki tüm öğrencileri ve ailelerini sporun içine çekerek, onların sağlıklı bir şekilde yetişmelerini sağlamaktır. Bunun için gayret sarf ediyoruz. Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu önemli projesini Erzurum’da başarı ile yürütmekten ve büyük bir katılım oluşturmaktan dolayı çok mutluyuz” diye konuştu.

20.06.2012 16:00:35