Çığlık İspir'de çiftçi ve esnafı dinledi!..

AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Çığlık, İspir ilçesi ve ilçeye bağlı bazı köyleri ziyaret ederek, çiftçi ve esnafın sorunlarını dinledi.

Erzurum Ajans-AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Çığlık, İspir ilçesi ve ilçeye bağlı bazı köyleri ziyaret ederek, çiftçi ve esnafın sorunlarını dinledi. Zeyrek, Alacabük, Karahan Köyleri Tarımsal Kalkındırma Kooperatifi’ni ziyaret eden Çığlık, kooperatifte bulunan çiftçilerin sorunlarını dinledi. Gezi programına AK Parti Palandöken İlçe Teşkilat Başkanı Murat Atar ve AK Parti Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyesi Müjgan Bayraktar katıldı.
ÇIĞLIK’TAN KOOPERATİFLEŞME ATILIMI
Tarım kooperatiflerinin çiftçi açısından önemine değinen Çığlık, “Erzurum’da son dönemlerde hükümetimizin çalışmaları ile 11 kooperatif kuruldu. 6 kooperatifin kurulması aşamasında da önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Kooperatif aracılığı ile çiftçiye ahır yapma desteği ve inek veriliyor. Ayrıca tarım bakanlığı bu bağlamda çiftçiye kredi veriyor. Çiftçilerimiz bu kapsamda Antalya’da eğitim programına katıldı. Amaç çiftçi bilincini artırarak, bu alandaki kolektifleşmeyi sağlamak ve üretimi artırmak. Çiftçimize destek vermek için yoğun çalışmalar gerçekleştiriyoruz. ” dedi.
Zeyrek Alacabük Karahan Köyleri Tarımsal Kalkındırma Kooperatifi Başkanı İsmail Azgün’de 33 üyenin projeden yararlandığını ve 33 ahırın kurulacağını belirterek, Milletvekili Çığlık’a çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
Zeyrek Köyü muhtarı Haydar Ergin, köyün sorunlarına değinerek, köyde alt yapı sorunlarının aşılmasında milletvekili Çığlık’ın önemli destekler verdiğini kaydetti.
KÖYÜNDE HASRET GİDERDİ
Milletvekili Çığlık daha sonra Alacabük Köyüne geçerek, köy kahvehanesinde köylülerle bir süre sohbet etti.
Köyünün kendisinde önemli bir eri olduğunu belirten Çığlık, “Köyüme her gelişimde huzur hissediyorum. Nerede olursanız olun köyünüzü unutamıyorsunuz. Hemşerilerimle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum” dedi.
Köy muhtarı Mehmet Üngan’da vekil seçilen bir köyün muhtarı olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, Vekil Çığlık’ın sürekli halkın içinde olduğunu kaydetti.
Çığlık daha sonra ilçede bulunan yolcu otobüsüne binerek, vatandaşın sorunlarını dinleyerek notlar aldı.
Vatandaşların sorunlarını dinleyerek ilgili kurumları telefonla arayan Çığlık, sorunlar konusunda takipçi olmaya devam edeceğini kaydetti.
Yolcu otobüsünde bulunan vatandaşlar, böyle bir durumla ilk defa karşılaştıklarını belirterek, Çığlık’a teşekkür ettiler.
İSPİR’DE TEŞKİLATLA TOPLANTI
İspir ilçesinde bulunan AK Parti ilçe binasını ziyaret eden Çığlık, ilçe binasında toplantı düzenledi. Toplantıya İlçe Başkanı Ebubekir Karaduman, Gençlik Kolları Başkanı Macit Nayir, Kadın Kolları Başkanı Fatma Karaduman ve çok sayıda partili katıldı.
İlçenin sorunlarını parti teşkilatı üyelerinden dinleyen Çığlık, yol çalışmaları ve baz istasyonu kurulması yönündeki çalışmaların devam ettiğini vurguladı.
İlgili bakanlarla sürekli iletişim halinde olduğunu ve sorunların çözümü konusunda takipçi olduğunu belirten Çığlık, Anayasa değişikliği ile ilgili açıklamalarda bulundu.
1980lerde hazırlanan anayasanın gün koşularına uymadığını belirten Çığlık, “Anayasa değişikliği önemli bir eksikliği giderecek. 1980lerde yürürlüğe giren anayasa ile artık abımıza sığamıyoruz. Değişiklikler daha çok demokrasi ve özgürlüğü getirecek” dedi.
Erken seçimin şu an hükümetin gündeminde olmadığını da belirten Çığlık, demokrasinin zarar görmemesi için seçimler zamanında yapılmalıdır. İstikrar ortamının bozulmaması için seçimin zamanında yapması önemli bir yere sahip” dedi.
BANKA MÜDÜRÜNE ELEŞTİRİ
Toplantı sonrası esnaf ziyaretlerine yoğunlaşan Çığlık, caddelerde bulunan vatandaşlarla bir süre sohbet etti.
İspir’de Ziraat Bankası’ndan maaş alanların bankamatiklerden maaş çekemedikleri için mağdur oldukları yönünde şikâyetler alan Çığlık, Banka Müdürü arif Yıldırım’ı ziyaret ederek, ilçenin genelinde sorun olan mağduriyetler konusunda açıklama istedi.
Sorunun kısa süreli bir sorun olduğunu belirten Yıldırım, “ Sorun sadece bugüne özgü, vatandaşımıza kaliteli hizmet verme anlayışındayız. Teknik olarak böyle bir sıkıntı yaşanıyor” dedi.
Müdür Yıldırım’dan vatandaşın mağdur olmaması için gereken çalışmaları yapmasını isteyen Çığlık, “ Masa başında oturmakla, sahada çalışmak arasında önemli farklar var. Sabah beri vatandaş bu yöndeki sorunlarını bizlerle paylaşıyor. Demek ki burada önemli bir sorun var. Sorunun sadece bugüne mahsus olmasını umuyoruz. Bundan sonraki çalışmalar konusunda daha ciddi olunmalı ve vatandaş mağdur olmamalıdır” dedi.
ATM yanında ve banka içinde bulunan vatandaşlarla sohbet eden Çığlık,
İlçe esnafını ziyaret eden Çığlık, esnafın yoğun ilgisiyle karşılaştı. İlçe esnafı Çığlık’tan ilçenin yol, alt yapı ve sağlıkla ilgili sorunlarının aşılması konusunda destekte bulunmasını istedi


08.06.2010 15:56:00