Dolandırıcılık boyutunun altı ay içinde 50 Milyon TL’ye vardığını belirten Avukat Beyzanur Erdoğan, “Mağdur olup da şikâyetçi olmayanlar da var, onlarla birlikte rakam iki katına çıkabilir. Şahsın bir an önce yakalanıp mağduriyetlerin giderilmesi için sürecin takipçisiyiz” dedi.
Erzurum’da yaşanan dolandırıcılık olayı pes dedirtti. İddiaya göre Gökhan K. (33) isimli şahıs 2022 yılında bilişim teknolojileri hizmeti veren bir şirket kurdu.
Şirket üzerinden araç ve gayrimenkul alım satımı yapmaya başlayan Gökhan K., önceleri ticaretiyle çevre esnaf arasında güven oluşturdu.
Bu yılın başında da araç ve gayrimenkul alım satımlarını sürdüren Gökhan K.’nın verdiği çekler karşılıksız çıktı. Mağdurların iddiasına göre araçlarını satmak üzere alan Gökhan K., şahıslara vadeli çek verdi. Kurduğu şirket üzerine aldığı lüks araçları ise başka şahıslara piyasa değerinin altında peşin sattı. Temmuz ayı geldiğinde ise Gökhan K., şirketi M.A. isimli şahsa devrederek kayıplara karıştı.
Mağdurların avukatı Beyzanur Erdoğan, Gökhan K.’nın sadece bilinen 12 kişiyi toplam 50 milyon TL dolandırdığını söyledi. Gökhan K. tarafından mağdur edilip de şikâyetçi olmayan kişilerle birlikte rakamın 100 milyon TL’ye de çıkabileceğini belirten avukat Erdoğan, şahıs hakkında müvekkilleri adına suç duyurusunda bulundu.
"Yurtdışına kaçmadan yakalanmalı"
Gökhan K.’ın bir an önce yakalanması gerektiğini kaydeden Erdoğan, “Müvekkillerim İ.G. ve A.G., olaydan sonra şahsın bilinen cep telefonu numarasını arıyor veya mesaj atıyor. Kendisiyle iletişime geçmeye çalışıyorlar. Ancak şahıs, arayan kişilerin cep telefonlarına Avusturya kodlu bir numara üzerinden WhatsApp yoluyla dönüş yapıyor. Kendisinin yurtdışına çıkma olasılığını da değerlendiriyoruz. Bu yüzden bir an önce yakalanarak yargılanmasına başlanması gerekiyor. Şu anda hala Türkiye’de de olabilir” diye konuştu.
Mağdur olup da susanlara seslendi
Mağdurların şikâyetçi olarak konunun tek bir dosyada birleştirilmesi gerektiğini belirten Erdoğan, “Gökhan K.’nın gerçekleştirdiği eylemler ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçunu oluşturmaktadır. Yıllar içinde şirketiyle yaptığı ticaretlerle güven oluşturmuş, bu güveni ise suiistimal etmiştir. Ne şirket üzerine ne şirketi devrettiği kişi üzerine ne de Gökhan K.’nın üzerine kayıtlı herhangi bir mal varlığını bulunmaması oldukça dikkat çekicidir. Paralarını geri almak umuduyla şahıstan şikâyetçi olmayan onlarca kişi daha olduğunu düşünüyoruz. Ancak şu durumda bu pek mümkün görünmüyor. Mağdur olup da şikâyetçi olmayanların da ya savcılığa giderek suç duyurusunda bulunmasını ya da bizimle iletişime geçmesini istiyoruz. Gökhan K.’nın işlediği suçun bedelini yargı önünde ödemesi için sürecin takipçisi olacağız” dedi. Kaynak: Pusula / Manolya BULUT
12.09.2024 15:00:00