Cami önlerinde satış yapıyorlar!..

Erzurum sokaklarında bir çok yerde iş yapmaya çalışan seyyar satıcıların yeni adresleri camii ve tarihi yerlerin önleri oldu.

Erzurum Ajans-Erzurum sokaklarında bir çok yerde iş yapmaya çalışan seyyar satıcıların yeni adresleri camii ve tarihi yerlerin önleri oldu.
Özellikle Cuma namazlarından sonra yoğunluk yaşayan camii önleri seyyar satıcılar için ideal mekanlar arasında yer aldı. Gürcü Kapı camisi ve Lala paşa camilerinin avlularında tezgah kuran satıclar, başka pazar alanları bulamadıklarını ve kimseye zarar vermeden işlerini yapmaya çalıştıklarını belittiler.
Ayrıca camiiler dışında caddeler de belediyenin özel izni ile iş yapan seyyar satıcılar, izinleri bittikten sonra ne yapacaklarını bilemez halde yeni Pazar alanları bulmaya çalışıyorlar.
Yıllardır camii bahçesinde iş yapan başka yer bulamadıkların için cami avlusunda çalışan satıcıların, sattıkları mallar arasında özellikle tespih ve takkelerin olması ise dikkat çekiyor. Camiler dışında Çifte Minareli Medresinin önü de seyyar satıcıların, gözde mekanları arasında yer alıyor. Özellikle yaz aylarında medresenin yoğun olması Seyyar Satıcılarının da iş yapmasını sağlıyor.


19.07.2010 14:09:00