Bülent Arınç'tan Erzurum övgüsü!..

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Erzurum'un kültürel ve tarihi zenginliklerine işaret ederek, "Erzurum mana ve bir ilim şehri" dedi.

Erzurum Ajans-Erzurum Atatürk Üniversitesi'nin 2011-2012 akademik yılı açılış töreni, Aziziye Kapalı Spor Salonu ve TRT Aşık Reyhani Stüdyoları'nın açılışına katılmak üzere kente gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Vali Sebahattin Öztürk'ü ziyareti sırasında Erzurum'a övgüler yağdırdı.

Yaklaşık 7 yıldır Erzurum'a gelemediğini söyleyen Arınç, Erzurum'un Türk tarihinde ve coğrafyasında çok değerli bir şehir olduğunu ifade etti. Arınç, Erzurum'un mana ve bir ilim şehri olduğunu dile getirerek, Türkiye'nin kurtuluş mücadelesinde büyük ktkısı olduğunu anlattı. Erzurum'un kültür ve tarihi miraslarını koynunda sakladığını dile getiren Arınç, Erzurum'un AK Parti hükümeti döneminde eğitimde, sağlıkta ve birçok alanda büyük hizmetler aldığını söyledi.

Yapılan hizmetlerin devam edeceğini belirten Arınç, Erzurum'un bugün 800 bine yaklaşan nüfusu ve 20 ilçesi ile göz kamaştırdığını söyledi. 50 bini aşkın öğrencisi ile 50 yıldır hizmet veren bir üniversitenin yanına bir üniversite açarak çok büyük gelişimler sağlandığınıifade eden Arınç, Erzurum'da bulunmaktan son derece mutluluk duyduğunu kaydetti.

Ziyaret anısısnna Başbakan Yardımcısı Arınç'a Vali Sebahattin Öztürk tarafından Oltu taşı tespih ve plaket verildi.


07.10.2011 14:32:00