Botanik bahçesi resimleri sergisi!..

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ortaklaşa Botanik Bahçesi Resimleri Sergisi''açtı.

Erzurum Ajans-Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ortaklaşa “Botanik Bahçesi Resimleri Sergisi” açtı.

Kültür Merkezi Galeri Salonundaki serginin açılışını Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samih Diyarbakırlı yaptı.

Diyarbakırlı, Atatürk Üniversitesi Botanik Bahçesi’nin ülkemizde yüksek rakımda kurulan ve içinde nadir türleri barındıran ilk bahçe olduğunu, sahip olduğu zengin bitki örtüsü ve bahçe peyzajıyla gerek Atatürk Üniversitesi’nin gerekse Erzurum’un seçkin bir dinlenme ortamı olduğunu ifade etti.

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Yılmaz’da bahçede daha önce Erzurum ikliminde yetiştirilemeyen pek çok yeni türün bulunduğunu belirterek, bahçeyi geliştirmeye devam ettiklerini söyledi.

Sergide yer alan 40 fotoğrafta bahçenin kuruluş günleri ve geldiği noktaya kadarki serüveni gözler önüne seriliyor. Atatürk Üniversitesi Botanik Bahçesi Erzurum’un prestijli sosyal mekânlarından biri olarak halka açık şekilde hizmet veriyor.


25.11.2010 00:36:00