Bingöl'den referanduma hayır!..

Demokrat Parti Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Vahit Bingöl, Referanduma hayır diyeceklerini söyledi.

Erzurum Ajans-Demokrat Parti Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Vahit Bingöl, Referanduma hayır diyeceklerini söyledi.
Partilerinin aldığı karar doğrultusunda referandumda hayır oyu kullanacaklarını kaydeden Bingöl, bu konuda yapacakları çalışma ve mitinglerle yapılan anayasa değişikliğinin yanlışlığını halka anlatacaklarını söyledi.
12 Eylül 2010’da halkoyuna sunulacak anayasa değişikliği paketinin Türkiye’yi demokratikleştirme amaçlı bir referandum olarak değerlendirmenin aşırı iyimser yaklaşım olduğunu ifade eden DP GİK üyesi Vahit Bingöl, AK Parti’nin bu paketle üst yargı kurumlarının yapısını değiştirmeye ve bozmaya çalıştığını ileri sürdü. Paket içerisinde herkesin olumlu görüş bildireceği birkaç maddenin bulunmasının yargıyla ilgili gerçeği değiştirmeyeceğini dile getiren Bingöl, “Demokratikleşme adına bir anayasa reformu yapılması gerekiyorsa buna YÖK’le başlamak çok daha doğru olur.
Referandumda hayır demek partimizin duruşu açısından da önemlidir. AK Parti’nin oy kaybetme ihtimalinin daha önceki dönemlere göre daha belirgin hale geldiği böyle bir dönemde ülke işsizlik, terör ve ekonomik sorunlar başta olmak üzere büyük sorunlarla boğuşurken iktidarın sadece yargıyı ele geçirmek amaçlı bu girişimine karşı çıkmak partimizin kimliği, demokrasi mücadelesi ve geleceği açısından faydalı olacaktır. Güçlü bir ‘Hayır’ kampanyası ise partimizin varlığını topluma yansıtmak için bir fırsat olacaktır” diye konuştu.


21.07.2010 00:02:00