Bin 500 çocuğa ücretsiz eğitim verildi!..

Bir grup işadamı tarafından üç yıl önce kurulan Dost El Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin gecekondu semtlerinde açtığı okuma salonlarında, 2009- 2010 eğitim-öğretim döneminde ilköğretim çağındaki yaklaşık bin 500 çocuğa ücretsiz eğitim ver

Erzurum Ajans-Bir grup işadamı tarafından üç yıl önce kurulan Dost El Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin gecekondu semtlerinde açtığı okuma salonlarında, 2009- 2010 eğitim-öğretim döneminde ilköğretim çağındaki yaklaşık bin 500 çocuğa ücretsiz eğitim verildi.
Yaklaşık 80 öğretmenin dokuz okuma salonunda gönüllü ders verdiği kurslara katılan çocuklardan 350’sinin çeşitli liselere yerleştiğini ifade eden Dernek Genel Sekreteri Memduh Ömeroğlu, “Maddi durumu iyi olmadığı için dershaneye gidemeyen çocuklara, ücretsiz eğitimin yanı sıra kitap ve doküman verdik. Dershane açığını kapatan çocuklar spor, sinema ve oyun aktivitelerinden de yararlanarak sosyal yönlerini geliştiriyorlar” dedi.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na sundukları 21 bin liralık projenin onaylanmasıyla 2006’da ilk okuma salonunu açan Dost El Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, bu sayıyı 4 yıl içerisinde 9’a çıkardı. Bir grup işadamının her ay yaptığı 30 bin liralık bağışla faaliyetini sürdüren Mahallebaşı, Sanayi, Evrenpaşa, Yunusemre ve Yenişehir semtleri ile Karayazı, Tekman, Uzundere ve Şenkaya ilçelerindeki okuma salonlarında, gönüllü öğretmenlerce çocuklara ücretsiz ders veriliyor. İngilizce, Türkçe, matematik, fen bilgisi, tarih ve coğrafya gibi dersleri gören çocuklar, bilgisayar kullanmasını öğreniyor, satranç ve masa tenisi oynuyor, cep sinemada filmler izliyorlar.
Maddi durumu iyi olmayan çocuklara destek vermek amacıyla okuma salonlarını hayata geçirdiklerini anlatan Dost El Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel sekreteri Memduh Ömeroğlu, “Bu çocuklar hem maddi durumları iyi olmadığı için ilköğretimden sonra okuyamıyor hem de sokaklarda çalışmak zorunda kalıyorlar. Okuma salonlarıyla bu çocuklara yeni bir gelecek sunmaya çalıştık. 2009- 2010’da okuma salonlarına gelen 1275 çocuktan 250’si başta fen olmak üzere Anadolu öğretmen, Anadolu lisesi ve Anadolu meslek liselerini kazandılar. Bu çocuklar artık geleceğe daha güvenle bakabiliyorlar” diye konuştu.


23.07.2010 00:01:00