Belediyelerden kar seferberliği!..

Erzurum'da ilçe belediyeleri kar yağışıyla birlikte kurdukları ekiplerle yol ve sokak aralarını temizlemeye başladı.

Erzurum Ajans-Erzurum'da belediyeler kar yağışıyla birlikte kurdukları ekiplerle yol ve sokak aralarını temizlemeye başladı.

Karla mücadele için özel bir ekip kuran Aziziye Belediyesi, kar düşer düşmez temizleme çalışmalarına başladı. Temizlik için 7 araç ve 40 kişilik ekibin iş başında olduğunu söyleyen Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, halkın kara mahkûm edilmemesi için profesyonel bir ekip kurulduğunu ve yağan kara anında müdahale edebilir vaziyette bulunduğunu dile getirdi.

Karın yoğun olarak yağdığı günlerde ekiplerin 24 saat esasına göre, vardiyalı olarak çalışacağını kaydeden Başkan Cengiz, köylerle birlikte toplam 33 mahallede karla mücadele çalışması yapılacağını vurguladı. Karla mücadele çalışması için belediye bütçesinden yaklaşık 2 milyon TL'lik bir kaynak aktarılacağını ifade eden Başkan Cengiz, çalışmanın belediyelere çok büyük külfet getirdiğini, buna rağmen çalışmaların sekteye uğramayacağını belirtti.

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar ise çalışmaları yürütmek için kar yağışının kesilmesini beklediklerini dile getirerek, yağışın kesilmesinin ardından temizleme çalışmasına başladıklarını ifade etti.

Vatandaş ve esnafın daha rahat etmesi için çalışmaları sürdürdüklerini ifade eden Başkan Bulutlar, "En büyük sıkıntımız cadde kenarlarına park etmiş araçlar. Bu konuda vatandaşlarımızın duyarlı olmasını bekliyoruz. Kar yağışının ardından iki vardiya halinde 30 personel, 2 greyder, 2 kepçe, 3 tuzlama için kamyon ve 1 kontrol aracıyla yapılan yol ve kaldırımlardaki kar temizleme çalışmaları gün boyu devam edecek." şeklinde konuştu.


14.12.2009 18:23:00