Bayan kaaförü Balkan'dan ilginç iddia

Erzurum Berberler ve Kuaförler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Tuncay Balkan, bazı balyan kuaförlerinin reklam amaçlı olarak kendilerini derece yapmış gibi göstererek haksız kazanç sağladıklarını iddia etti.

Erzurum Ajans-Erzurum Berberler ve Kuaförler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Tuncay Balkan, bazı bayan kuaförlerinin reklam amaçlı olarak kendilerini derece yapmış gibi göstererek haksız kazanç sağladıklarını iddia etti. Balkan, “Odamızın ve Federasyonumuzun bilgisi dâhilinde olmayan hiçbir yarışma ve etkinliğin resmiyeti olmadığı gibi, geçerliliği de yoktur. Bu tip haber ve beyanatlar tamamen reklâm amaçlıdır.” dedi.
“Ulusal ve uluslararası bütün yarışma ve organizasyonlar berberler ve kuaförler odası ve federasyonunun bilgisi ve denetiminde yapılır. Bu tip organizasyonlarda ise şehrimizde bulunan berber ve kuaförler odamıza müracaat ederler ve odamızın izniyle ancak yarışmacı olabilirler” diyen Balkan, “Bütün bunlara rağmen, şehrimizde bulunan bazı meslektaşlarımız sadece reklâm yapmak ve gündemde kalabilmek için, yılda en az iki üç kez gazetelere beyanat vermek suretiyle, ulusal ve uluslararası yarışmalarda birinci veya ikinci olduklarını söyleyerek kamuoyunu yanlış bilgilendirmektedirler. Aslı astarı olmayan bu tip haber ve beyanatlar, diğer meslektaşlarımızı olumsuz yönde etkilemekte ve haksız rekabete yol açmaktadır. Bu arkadaşlarımızın kendi aralarındaki bir çalışmayı, kamuoyuna bir yarışmaymış gibi göstermeleri ve kendilerince isim ve rant elde etmeye çalışmaları ticari ahlakla bağdaşmamaktadır. Kamuoyunun ve müşterilerimizin bilmesi gerekir ki; Türkiye de ve dış ülkelerde yapılacak bir yarışmada dereceye giren kim olursa olsun, şehrimiz adına bize gurur verir ve o arkadaşımızın başarısını da biz en güzel şekilde kamuoyuna duyurmaktayız. Fakat böyle bir yarışma olmadığı halde kendilerini birinci ilan edip halkımızı kandıran kim olursa olsun bundan böyle odamızı karşısında bulacaktır. Gerekirse kanuni yoldan da olsa üyelerimizin haklarının gasp edilmemesi için girişimlerde bulunacağımızı, sahte birinciliklerle kamuoyunu aldatanların ticari ruhsatlarının iptal edilmesi için gerekli mercilere başvuracağımızın bilinmesini istiyoruz.” Diye konuştu. 

05.05.2012 14:20:28