Başkent'te Erzurum günlerine yoğun ilgi

Ankara’da düzenlenen "Erzurum Günleri" etkinliği yoğun bir katılımla başladı.

Erzurum Ajans-Ankara’da düzenlenen "Erzurum Günleri" etkinliği yoğun bir katılımla başladı.
Atatürk Kültür Merkezi'nde başlayan “Erzurum Günleri” için düzenlenen organizasyona Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, milletvekilleri, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Ankara’daki Erzurumlu bürokratlar, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile Ankara'da yaşayan çok sayıda Erzurumlu vatandaş katıldı.
ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Meclis Başkanı Saim Özakalın, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hasan Akal ve ETSO üyesi çok sayıda firmanın katıldığı Erzurum Günleri etkinliğinin açılış programında daha sonra Erzurum barları sahnelendi. Erzurumlu sanatçıların söylediği türkülerle renklenen programda Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bir ara eline mikrofonu alarak meşhur Sarı Gelin türküsüne eşlik etti. Programda, Ankara Erzurum Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Feridun Önal’ın yanı sıra, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ile Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Beşir Atalay birer konuşma yaptı.
Sağlık Bakanı Akdağ konuşmasında, Ankara'da yapılan tanıtım etkinliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 25. Dünya Üniversiteler Arası Kış Oyunları sayesinde Erzurum'un uluslararası platformda da tanıtıldığını ifade etti. Erzurum'un kış spor merkezi olarak tanıtımı için önemli yatırımlar yapıldığını kaydeden Bakan Akdağ, bu yatırımların gerçekleşmesini sağlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti. Erzurumluların birçok ilde bir araya gelerek dernek kurduklarını ve bu derneklerin federasyon çatısı altında birleştiğini söyleyen Bakan Akdağ, Erzurum dernekleri federasyonlarının da bir araya gelip, “Erzurumlular Konfederasyonu”nu kuracaklarına inandığını belirterek, "Erzurum'un kalkınması, Doğu Anadolu Bölgesi'nin kalkınması anlamına gelir" diye konuştu.
Bakan Akdağ'ın konuşmasının ardından sahnede kurdele kesilerek Başkentteki Erzurum Günleri'ne start verildi. Kurdele kesiminin ardından Bakan Akdağ, beraberindeki milletvekilleriyle birlikte stantları gezerek, memleketi Erzurum'un yöresel ürünlerinin tadına baktı.

ETSO STANDI İLGİ GÖRDÜ

16-20 Şubat tarihleri arasında sürecek Erzurum Günleri’ne iştirak eden Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ETSO) açtığı stant katılımcıların büyük ilgisini gördü. ETSO standını gezen Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve beraberindekiler, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik ve Meclis Başkanı Saim Özakalın’la bir süre sohbet etti. Erzurum ve ETSO’ya ait tanıtım materyallerinin yer aldığı ETSO standında ayrıca çeşitli promosyon ürünlerinin dağıtımı yapıldı. ETSO yöneticileri ve personeli, kurumun standını gezen Ankara’daki Erzurumlularla yakından ilgilendi.
O
rganizasyonda, ETSO, ETB, OSB ve ESOB’un öncülüğünde Ankara’ya gelen Erzurumlu firmalar da ürün ve hizmetlerini tanıtma fırsatı buldular. 

17.02.2012 14:11:40