Başkan Korkut'tan 19 Mayıs mesajı!..

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, 19 Mayıs 1919’un Türk milleti için bir var oluşun başlangıcı olduğunu belirterek,

Erzurum Ajans-Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, 19 Mayıs 1919’un Türk milleti için bir var oluşun başlangıcı olduğunu belirterek, “Samsun’dan başlayıp, Erzurum ve Sivas ile hızlanan süreç Cumhuriyetin kuruluşuyla tamamlanmıştır. Atatürk’ün gençlere emanet ettiği Cumhuriyet ilelebet yaşayacaktır” dedi.
Türk milletinin tarihinde yeni başlangıçların olduğunu hatırlatan Ali Korkut, 19 Mayıs 1919’un da bu başlangıçlardan biri olduğunu söyledi. Korkut, “Esaretin ve işgalin bir yazgı olmadığını düşünen, 'Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır' diyen Mustafa Kemal, Samsun'dan başlattığı var oluş sürecini Havza, Amasya, Erzurum, Sivas ve Ankara süreciyle tamamlamıştır. Bu şüphesiz ki var oluş mücadelemizin destansı simgesidir aynı zamanda. Samsun’dan başlayan, Yunan ordularının İzmir’den, İngiliz ve Fransızların İstanbul’dan kovuluşları aynı zamanda mazlum milletler için simgeleşmiş, birçok Doğu halkı emperyalizme karşı koymuştur.” şeklinde konuştu.
19 Mayıs 1919’un yalnızca Samsun’a çıkmanın yıl dönümü olmadığını ifade eden Korkut, bunun aynı zamanda emperyalist hayalleri kıran hareketin ilk adımı olduğunu vurguladı. Atatürk’ün Cumhuriyet’in kuruluşunun ardından, genç Cumhuriyeti gençlere emanet etmesinin de önemli olduğunu belirten Korkut, “Bu gençlere güvenin bir işaretidir ve aynı zamanda. Türk gençliğinin omuzların daki bir sorumluluktur. Bu vesileyle Türk gençliğinin bayramını kutlarken, onların emanetin sahibi olacaklarına inancımın tam olduğunu belirtmek istiyorum” dedi.


18.05.2010 16:10:00