Başkan Bakır, yeni Teşvik sistemini değerlendirdi

Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Bakır, yeni teşvik sistemini değerlendirdi.

Erzurum Ajans- Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Bakır, yeni teşvik sistemini değerlendirdi. 
Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Turgut Bakır, daha önceki yıllar da olduğu gibi çok iyi niyetli hazırlanmış olan yeni teşvik sistemini iyi değerlendirip, daha fazla yararlanma yoluna gidilebilme temennisinde bulundu.
Bakır, Yine önceki yıllarda çıkartılan teşvik yasalarından çok iyi faydalanılmadığı ortadadır. Bir önceki sistemde 4. bölgede olmamıza rağmen şimdi 5. bölgedeyiz. 5. bölgede olmamız teşviklerin verilmesi bakımından çok sevindirici ama bir yandan da Erzurum gibi büyükşehrin bu bölgelerde oluşu elbette ki çok sevindirici değildir. dedi.
Bütün temennimiz ve çabamız çok geniş kapsamlı olan ve bir öncekilerden daha fazla avantajları olan bu teşvik sisteminden daha fazla yararlanabilmek olduğunu söyleyen Başkan Bakır, Alt yapılandırmalarımız da ki noksanlıklarımızı gidermek ve en üst düzeyde faydalanma yollarını aramamızdır. Yeni sisteme göre bölgemizde vergi indirimi, KDV indirimi, sigorta primlerinin karşılanması bu sürenin 8 ile 10 yıl gibi bir süre olması bölgemiz için çok iyi bir avantaj olarak görülmektedir. diye konuştu.
Stratejik yatırımlar adı altındaki sektörlere, eğitime, yük ve yolcu taşımacılığına, madenciliğe ve bazı turizm bölgelerine yapılan yatırımlar nerede olursa olsun 5. bölge desteklerinden yararlanabilecek olmasının, bu bölge de yer alan illere yapılacak yatırımların önünü keseceği endişesi taşıdıklarını altını çizen Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Turgut Bakır, daha önce uygulamaya konulan teşvik paketlerinde de buna benzer durumların yaşandığını hatırlattı.
Başkan Bakır, Halen uygulamada olan teşvik yasasında yatırımcılar Doğu Anadolu veya Güneydoğu Anadolu'daki bir ilde yatırım yapmak yerine yatırımcıların daha batıdaki illere yatırım yapmayı tercih ettiklerini, açıklanan son teşvik paketinde de benzer bir durumunla karşılaşılmasının söz konusu olduğunu, öyle ki stratejik yatırım hangi ilde yapılırsa yapılsın 5. bölge teşvik uygulamalarından yararlandırılmasını sakıncalı görüyoruz. Çünkü bu uygulama 5. bölge'de yer alan yatırımların önünü kesecektir. Bu çelişkili durumun önüne geçmek için düzenleme yapılması veya stratejik yatırım yapmak isteyenler için daha farklı teşvikler verilmesinin doğru olacağı kanaatini taşıyoruz dedi.
08.04.2012 14:13:53