Erzurumajans-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Bizden de 3 kişi ihanet etti.' dedi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, açılışlar için geldiği Denizli'de Pamukkale Üniversitesi'ndeki fahri doktora unvanı törenine katıldı. Törene Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ve çok sayıda akademisyen katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Bağcı, senatonun aldığı karar gereği Başbakan Erdoğan'a fahri doktora unvanı verdiklerini söyledi. Konuşmasının ardından Rektör Bağcı, Başbakan Erdoğan'a cübbesini giydirerek, bir Yatağan kılıcı hediye etti.
Başbakan Erdoğan, kendisine verilen fahri doktoradan dolayı PAÜ Senatosu'na teşekkür etti. Türkiye'de üniversitesi olmayan il kalmadığına dikkat çeken Erdoğan, "11 yıl önce 53 devlet, 23 vakıf olmak üzere 76 üniversite vardı. Artık Türkiye'de üniversitesi olmayan ilimiz yok. Şu anda 82 vilayetimizin hepsinde üniversite var. Yurtdışına ciddi sayıda öğrenci gönderiyoruz. Toplamda 3 bin 97 öğrenciyi yurtdışına gönderdik. Üniversite harçları tepki alıyordu. Biz bu sese kulak verdik. Öğrencilerin talepleri doğrultusunda katkı paylarını kaldırdık. Açıköğretim öğrencilerinden de harç almıyoruz. Şartlar olgunlaştıkça eğitimde adımlar atmaya devam edeceğiz. 2002 yılında 193 yurtta 188 bin öğrenciye hizmet verilirken, şu anda 365 yurtta 303 bin öğrenciye hizmet veriyoruz. Bursları da yüzde 550 oranında arttırdık. Bazı öğrenciler kredi yerine burs istiyor. Biz 1 milyondan fazla öğrenciye burs ve kredi olanağı sağlıyoruz" dedi.
Türkiye'nin artık eski Türkiye olmadığını ifade eden Erdoğan, "Ekonomik olarak Türkiye, dünyanın 17, Avrupa'nın 6. büyük ekonomisidir. İstanbul'daki 3'üncü havaalanının ihalesinin ne kadar renkli olduğunu gördünüz. 23 milyon euro karşılığında 25 yıllık kiralık olarak verdik. Yılda 100 milyon yolcu kapasiteli havaalanı olacak. 3. köprüyü yapıyoruz inşallah. 2015 yılında bitecek'' diye konuştu.
Savunma sanayi alanında da çok olumlu adımlar attıklarını kaydeden Başbakan Erdoğan şöyle konuştu:
"Savunma sanayimizde MİLGEM projesi kapsamında ikinci gemiyi de denize uğurladık. Büyükada gemisi gayet modern. Bunlar yapılamaz derlerdi. Biz ilk adımı attık. MİLGEM'le çok farklı biz sürece giriyoruz. Kendi helikopterimizi yapmaya başladık. Atak helikopterini Ankara'da üretiyoruz. Atak'ı görenler sıraya girip almak istiyorlar. Tank, silah adımlarını attık ve devam ediyoruz.''
"DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ 76 MİLYONU KUCAKLAYACAK"
1980'li yıllarda Türkiye'de elektrik olmayan köyler olduğunu ve o günden bu güne ülkenin çok değiştiğini ifade eden Erdoğan, "80'lerde her evde televizyon yoktu. Tek kanal vardı. O yıllarda sabit telefon bile yoktu. Ne vardı? Bugünkü anayasa vardı. Dünya kendini güncellerken Türkiye anayasasını bile güncelleyemedi. Sosyal hadiseler değişiyor. Bu geometrik bir olay değil ki. Güncellememiz lazım. Bazı yerleri güncellendi. Anayasanın herkesi kuşatmayan ruhu yasamıza, hukukumuza da sirayet etti. Ülke olarak yaşadığımız sıkıntıların altında 27 Mayıs'ta atılan çarpık temel ve anlayış yatıyor. Türkiye hızla gelişiyor. Sistem bu hıza ayak uydurmuyor. Hükümet olarak 11 yılda ayak bağı olan bu karanlık noktaları nasıl yok ederiz diye düşündük'' dedi.
Partilerin kapatılmasına kesinlikle karşı olduğunun altını çizen Erdoğan, "Çarpık şeyler oluyor. Partiler kapatılamaz. Doğru. Şiddetle karşıyım. Partilerin kapatılmasına yönelik Meclis'teki oylamada muhalefet yoktu. Bizden de 3 kişi ihanet etti. Eğer 330'u yakalasaydık parti gömülme tarihe gömülecekti. Tüzel kişiliklerin cezalandırılması doğru değil. Gerçek kişi ceza almalı. Tank cezalandırıldı diye fıkralar anlatılırdı. Parti, dernek kapatılması yanlış, bunlar tarih olmalıdır. Çok engelle karşılaştık. Geri adım atmadan ilerliyoruz. Bu bir süreçti. Nihai noktaya gelmedik. Hiçbir zaman nihai nokta olmayacak. Dünya değiştikçe yenileneceğiz'' şeklinde konuştu.
Mevcut anayasayı değiştirmek için kendilerinin hazır olduklarını kaydeden Erdoğan, "Bizim 326 sandalyemiz var. Bizim derdimiz üzümü yemek. Hala engel oluyorlar. Son olarak 61 madde vardı. 59 maddede anlaşıldı. 59'u çıkaralım diyoruz, buna da yanaşmıyorlar. Bir şey yapmak istemeyince ipe un sermek kolay oluyor. Mutabakatın sağlanması önemli. Gittikçe güç kaybediyor. Umutsuz değiliz'' diye konuştu.
Pazartesi günü açıklayacağı Demokratikleşme Paketi'nin tüm Türkiye'yi kucaklayacağını kaydeden Erdoğan, "Pazartesi günü yeni bir paketi açıklayacağız. Toplumsal barış ve huzuru sağlayacak adımları atacağız. Tüm reformlarda olduğu gibi bu paketten ekonomi karlı çıkacak. Demokrasi daha da fazla güç kazanacak. Toplumsal barış kuvvetlenecek. Belli kesimlerin değil, 76 milyonun memnun olacağı gibi bir paket olacak. Yeni imkan ve fırsatlara zemin hazırlayacak. Yeni nesil bir Türkiye'yi ortaya koyacaktır. Değişimden korkmayalım. Türkiye'de reformcu bir hükümet vardır. Türkiye değiştikçe büyüyecek, demokratikleştikçe kalkınacaktır. 76 milyonla bunu yapacağız'' dedi.
Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, daha sonra Denizli'nin Çamlık Mahallesi'nde bulunan işadamı Orhan Abalıoğlu'na ait eve giderek akşam yemeği yedi.
"KENYA'NIN BAŞKENTİ NAİROBUDİ'DE BİR KANLI SALDIRI YAPILDI 68 KİŞİ ÖLDÜ, 175 KİŞİ YARALANDI. MAALESEF BURADA BİR TÜRK KARDEŞİMİZ ELİF YAVUZ 8.5 AYLIK BEBEĞİ İLE HAYATINI KAYBETTİ. RABBİM ELİF KARDEŞİMİZİ RAHMETİYLE KUŞATSIN. BU SALDIRIYI ŞİDDETLE KINADIK"
Maalesef burada bir Türk kardeşimiz Elif Yavuz 8.5 aylık bebeği ile hayatını kaybetti. Rabbim Elif kardeşimizi rahmetiyle kuşatsın. Bu saldırıyı şiddetle kınadık. Dünyada İslamafobi'yi yan yana getirmeye çalışanlar ırkçı ve ayrımcıdır. Terör örgütlerini iyi kötü diye ayıranlar, en az teröristler kadar suçlu ve canidir" dedi.Özel uçak "ANA" ile saat 17.30 sıralarında Denizli'ye gelen Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile birlikte Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu da Denizli'ye geldi. Erdoğan'ı Çardak Havaalanı'nda Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan karşıladı. Daha sonra Başbakan Erdoğan, tesislerin açılışını gerçekleştireceği Delikliçınar Meydanı'na geldi. Açılış töreninde binlerce kişi ellerinde bayraklarla Başbakan Erdoğan'ı yalnız bırakmadı. Meydan ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, vatandaşlar saatler öncesinden alanı doldurdu. 34 tesisin açılışını gerçekleştiren Başbakan Erdoğan, halka hitap etti. Denizli ile aralarında aşk ve sevgi olduğunu söyleyen Erdoğan, "Bizim Türkiye'yle bir gönül bağımız var. Milletimizle aramızda kalpten kalbe giden, gönülden gönüle giden gizli bir yol var. Bizim 81 vilayette 76 milyonla Denizli'yle aramızda aşk var, sevda var, kader ortaklığı, gönül ortaklığı, yol arkadaşlığı var. Hepsinden öte aramızda kardeşlik var. Rabbim muhabbetimizi daim eylesin, kardeşliğimizi muhafaza eylesin. Allah bizlere size hizmet etme bahtiyarlığını nasip etti. Bu can bu tende olduğu müddetçe hizmet etmeye devam. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Bugüne kadar da bunu yapıyoruz. Bizim derdimiz hiçbir zaman makam olmadı, mevki olmadı, bizim derdimiz rütbeler, koltuklar oldu. Makamlar, mevkiler, koltuklar, rütbeler bunların hepsi gelip geçici. Asıl olan hizmettir, eserdir, aşktır, sevdadır, muhabbettir. Şu Denizli var ya bir kez olsun Allah sizden razı olsun diyorsa bu bizim için en büyük payedir. Bundan daha büyük makam olabilir mi? Biz bu yola milletin gönlünde bir makam edinmek için çıktık. 11 yıl boyunca sizlere hizmet ürettik, inşallah sizin gönlünde makamların en büyüğünü kazandık. Bu hizmet yolunda ilerleyeceğiz. Bundan sonra da birlik, dirlik, kardeşlik, hep birlikte Türkiye diyeceğiz. Safları daha da sıklaştıracağız" dedi.
"İSLAM ADINA SAVUNMASIZ İNSANLARI ÖLDÜRME YETKİSİNİ ALLAH KİMSEYE VERMEMİŞTİR"
Her türlü terör olaylarına karşı olduklarını belirten Başbakan Erdoğan, her türlü haksızlığa karşı direneceklerini söyledi. Başbakan Erdoğan, "76 milyon tek yürek halinde, bir diri, kardeş olarak geleceğe yürüyeceğiz. Yola çıktığımızda 14 Ağustos 2001'de tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet demiştik. Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Abazısıyla, Boşnağıyla ayırım yok. Onun için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı bize yeter. Bize bu yeter. Tek bayrak dedik. Şu bayrağın dışında bir bayrak arayanlar ihanet içindedir. Bu bayrakta şehidimizin kanı var. Bağımsızlığın simgesi hilal, şehidimizin remzi olan yıldız var. Bu bize yeter. Burada Denizli'de şu hususu belirtmek istiyorum. Biz terörden çok çekmiş, teröre ağır bedeller ödemiş bir ülkeyiz. 20 yıl bu büyük acıyı çok yaşadık. Terör kandan ve gözyaşından başka hiçbir şey vermedi. 30 yıl boyunca da tüm dünyaya terörün karanlık yüzünü anlattık, 11 yılda dünyadaki tüm muhataplarımıza terörü anlattık. Terörün acısını yaşayanlar bunu anlıyor. Ama bunu yaşamayanlar kayıtsız kalmaya devam ediyorlar. Mısır'da, Suriye'de olan olaylarda olduğu gibi. Geçen hafta Kenya'nın başkenti Nairobudi'de bir kanlı saldırı yapıldı 68 kişi öldü, 175 kişi yaralandı. Maalesef burada bir Türk kardeşimiz Elif Yavuz 8.5 aylık bebeği ile hayatını kaybetti. Rabbim Elif kardeşimizi rahmetiyle kuşatsın. Bu saldırıyı şiddetle kınadık. Pakistan'da Peşaver'de bir kiliseye yapılan saldırıda 75 masum hayatını kaybetti. 120 kişi yaralandı. Bunu da şiddetle kınadık, kınıyoruz. Irakta, Yemen'de, Lübnan'da, Suriye'de her türlü insanlık dışı katliamı Türkiye olarak şiddetle kınıyoruz. Terörün dini, şucusu, bucusu olmaz. Hele hele İslam ve terör, Müslüman ve terörist kavramlarının yan yana gelmesini asla kabul etmeyiz. İslam adına yapıyorlarmış. Hadi ordan, İslam adına savunmasız insanları öldürme yetkisini Allah kimseye vermemiştir. Bir insanı öldüren, tüm insanları öldürmüş gibidir. Bu bizim dinimizin tespitidir, emridir. Sen bunu nasıl yaparsın. Bunlar dünyada İslam ve terörü yan yana anmaya neden olmuştur. Bizim dinimiz İslam, sim kelimesinden türemiştir. Anlamı da barıştır. Bir barış dininin mensupları olarak biz nasıl terörle iç içe, yan yana olabiliriz. Bu kavramları yan yana getirip dünyada İslamafobi'yi yan yana getirmeye çalışanlar ırkçı ve ayrımcıdır. Terör örgütlerini iyi kötü diye ayıranlar, en az teröristler kadar suçlu ve canidir. Bir barış dininin mensupları olarak bunun tersini yapanlar veya iddia edenler en büyük yanılgının içindedir. Türkiye olarak bakışımız, tavrımız belli. Hiçbir terör örgütüne asla hoşgörümüz yoktur. Dünyanın neresinde ve kime karşı olursa olsun her türlü terör eylemini şiddetle kınıyoruz" diye konuştu.
BÜYÜKŞEHİR YASASI'NI ANAYASA MAHKEMESİ'NE GÖTÜRDÜLER. PEKİ BU BÜYÜKŞEHİR YASASI'NI ANAYASA MAHKEMESİ'NE GÖTÜREN ANA MUHALEFET PARTİSİ YARIN DENİZLİ'YE GELİP NE DİYECEK
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Denizli'de 34 tesisin açılışını gerçekleştirdi. Delikliçınar Meydanı&nda gerçekleştirilen açılış törenine Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan da katıldı.
Konuşmasında CHP'ye yüklenen Başbakan Erdoğan, "Denizli büyükşehir olacak, Denizli daha büyük hizmetler görecek. En ücra köşedeki köy, köy değil mahalle oldu. Altyapısı, üst yapısıyla artık planlar farklı olacak. Modern anlamda şehircilik var. Bu yasayı biz getirdik. Ana muhalefet buna karşı çıktı. Anayasa Mahkemesi'ne götürdüler. Peki bu Büyükşehir Yasası'nı Anayasa Mahkemesi'ne götüren ana muhalefet partisi yarın Denizli'ye gelip ne diyecek. Bu yasayla sizi daha iyi yönetiriz mi diyecek. Hangi yüzle bunu söyleyecek" diye konuştu.
Başbakan Erdoğan, 11 yılda Denizli'nin bambaşka bir çehreye büründüğünü söyledi.
"USTA SEN BİZİ YALNIZ BIRAKMA" SLOGANLARI ATILDI
Denizli'ye yapılan yatırımları hatırlatan Başbakan Erdoğan, "11 yılda Denizli gerçekten bambaşka bir çehreye büründü. Kabuklarını kırdı, vizyon şehri haline geldi. Denizli'de tarihi bir günü idrak ediyoruz. 270 milyon lira tutarındaki 49 ayrı açılışı gerçekleştiriyoruz. 17 milyon lira Tavas ilçesinde kamu yatırımlarının açılışları, Acıpayam da 21 milyon TL'lik toplu açılış, Çivril'de 14 milyon TL yatırım maliyeti olan eserlerin açılışı yapılacak. Denizli'ye bu gelişimizde 876 milyon TL'lik 84 ayrı eserin açılışını gerçekleştiriyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı'nın hayırseverlerin hem merkez hem de ilçelerde yaptırdığı 6 okul, pansiyonlar, 4 spor salonu, bir halk eğitim merkezi, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 83 araç, Sağlık Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Bakanlığı, İçişleri, Enerji ve Tabi, Gıda ve Tarım Bakanlığı'nın tamamladığı yatırımlar var. Çevre ve Şehircilik, Orman ve Su İşleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, TOKİ tarafından tamamlanan eserler. İl Özel İdaresi, ilçe belediyeler, Denizli Belediyesi tarafından tamamlanan eserler. 84 eseri tek tek saymak bile saatler alır. 13 Mayıs 2011 mitingimizde bir söz vermiştik. Denizli'ye verdiğimiz sözü tuttuk. Denizli'yi büyükşehir statüsüne kavuşturduk. Mart ayında Denizli artık büyükşehir belediye başkanını seçecek. Yani tüm ilçe, mahallelere, köylere mahalle statüsüne kavuşuyor. Hem büyükşehirden hem ilçe belediyelerinden çok daha kaliteli hizmet akacak. Denizli bir bütün ve koordineli ve hızlı şekilde büyümeye, kalkınmaya devam edecek" dedi.
Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından eşi Emine Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AK Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit ve hayırseverlerle birlikte 34 tesisin açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan, açılışın ardından Denizli Belediyesi'ni ziyaret etti.
28.09.2013 22:54:59
Başbakan Erdoğan, 'Terörün dini olmaz'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Bizden de 3 kişi ihanet etti.' dedi