Bakan Akdağ'ın en mutlu Erzurum gezisi!..

Cumhuriyet tarihinin en uzun soluklu Erzurumlu bakanı olan Recep Akdağ, 12 Mart Kurtuluş törenleri için geldiği şehrinde çocuklar gibi şendi...

Erzurum Ajans- 12 Mart Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 92'nci yıldönümü törenlerine katılmak üzere Erzurum’a gelen Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, yerlere sigara izmariti atılmasına sinirlendi. Bakan Akdağ, Vali Sebahattin Öztürk’le halı sahada penaltı atışı yaptı.
 
Erzurum Yakutiye Belediyesi’nce son zamanlarda yeni yaptırılan mekanları gezen Sağlık Bakanı Akdağ, Gez Mahallesi’nde kısa bir süre önce hizmete açılan Muhsin Yazıcıoğlu Parkı’nı dolaştı. Parkta yerde sigara izmariti gören Bakan Akdağ, izmariti gazetecilere göstererek, “Bu kadar güzel bir parkta bu izmariti yere atanı kınıyorum"dedi.
 
Parkta oynayan çocuklarla sohbet eden Akdağ, sağlıklı yaşam için spora dikkat çekti. Karşısına aldığı bir çocukla parkta bulunan koşu bandında deneme yapan Bakan Akdağ, “Sağlık için spor her zaman olması gerekendir. Bu yüzden biz her ilimizde belediyelerimizden daha çok park, bahçe ve spor alanları yapmalarını istiyoruz” diye konuştu.
 
Park gezisi sırasında çocukların halı sahada futbol oynadıklarını gören Bakan Akdağ, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk’e penaltı atışı önerisinde bulundu. Bunun üzerine Bakan Akdağ ile Vali Öztürk, penaltı atıştı. Penaltı atışları sonucu Bakan Akdağ, Vali Öztürk’ü 1- 0 yendi.
 
Daha sonra Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'tan kentle ilgili projeleri üzerinde  bilgi alan Bakan Akdağ, muhtarlar ile toplantı yapmak için Palandöken ilçesindeki Kültür Merkezi Salonu’na geçti. Akdağ'ın muhtarlar ile yapılan toplant ise  basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

13.03.2010 04:58:00