Bakan Akdağ ETB'yi ziyaret etti!..

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum Ticaret Borsası'nı (ETB) ziyaret etti.

Erzurum Ajans-Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum Ticaret Borsası'nı (ETB) ziyaret etti.

ETB'yi ziyaret eden Sağlık Bakanı Akdağ, ETB Yönetim Kurulu Başkanı İ.Hakkı Hınıslıoğlu, Meclis Başkanı Selman Çizmelioğlu ve Borsa Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleriyle bir süre görüştü. Ticaret Borsası konferans salonunda gerçekleşen ziyarette konuşan ETB Yönetim Kurulu Başkanı İ.Hakkı Hınıslıoğlu, Türkiye'nin yeni bir seçim sürecine girdiğini belirterek, ülkenin geleceği, bölgenin refahı ve kalkınması için siyasilerin, iş adamlarının ve kurumların el birliğiyle çalışması gerektiğini vurguladı. Ticaret

Borsası'nın kapısının herkese ve herkesime açık olduğunu dile getiren Başkan Hınıslıoğlu, "Biz Borsa olarak bölgemizin kalkınması için çalışmalarımıza aralıksız devam etmekteyiz. Hükümetimizin ve Sağlık Bakanımız Recep Akdağ'ın ülke ve bölge için yaptığı hizmetler her kesim tarafından takdir edilmektedir" dedi.

Geçmiş dönemlerde yaşanan sıkıntıların ivedilikle giderildiğini ve AK Parti Hükümeti döneminde daha verimli hale geldiğini eğitim, ulaşım ve sağlık alanında yapılan çalışmaların göz ardı edilemeyeceğini dile getiren Hınıslıoğlu, kendisinin de geçmişte sağlık ve ilaç konusunda mağdur edildiğini kaydetti. Başkan Hınıslıoğlu, Ticaret Borsası tarafından yapılan çalışmalar hakkında da Bakan Akdağ'a bilgiler vererek, "En son olarak üzerindeki çalışmalarımızı tamamladığımız Danabank Projesi gelmektedir. Ticaret

Borsası, Atatürk Üniversitesi ve İl Özel İdaresi'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği ve KUDAKA tarafından da desteklenen yaklaşık 1 milyon 800 bin TL'lik bir proje olması ve Türkiye'de bir ilk olması da bizim için bir gurur kaynağıdır. Ülkemiz ve bölgemiz için üzerimize ne düşerse yapıyoruz, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Sayın Sağlık Bakanımız Recep Akdağ'ın sağlık alanında olduğu gibi tarım ve hayvancılık anlamında da her zaman desteklerini hissetmekteyiz. Bu vesile ile kendilerine şahsım ve kurumum

adına teşekkür ediyorum" dedi.

Türkiye'nin son 8 yılını çok iyi geçirdiğini belirten Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ise yaptığı açıklamada, "Bu süre içerisinde hem demokrasi ve özgürlükler açısından önemli mesafe aldık, hem de ekonomimiz büyüttük. Bu ekonomiyle büyüttüğümüz memleketimizde sosyal refahı daha iyi paylaşmaya başladık. Bu istikrarın aynı şekilde devam etmesi gerekiyor" diye konuştu.

Bakan Prof. Dr. Akdağ, konuşmasında hükümetin görev süresi boyunca yaptığı çalışmalarına da değinerek, hükümetleri döneminde çok mesafe kat ettiklerini, bunun da vatandaşa olumlu yansıdığını belirtti. Akdağ, eğitim, sağlık, ekonomi, dış politika ve ulaşım alanında Cumhuriyet döneminde yapılan çalışmaların daha fazlasının kendi hükümetleri döneminde yapıldığını dile getirdi.

Bakan Akdağ, Bölge ve Erzurum için yaptıkları çalışmalara da değinerek, Erzurum'un bir sağlık üssü olması için gerekli çalışmaların ivedilikle yapıldığını ve bölge eğitim hastanesinin çevresinde yapılacak olan Sağlık komplesi sayesinde, sağlık alanında elle gösterilecek bir üs haline geleceğini söyledi.

Sağlık Bakanı Prof.Dr. Recep Akdağ, Erzurum'a kurulan Erzurum Teknik Üniversitesi'nin (ETÜ) üç veya dört fakültesinin Mahallebaşı bölgesinde hizmet yapacağını da sözlerine ekledi.


12.05.2011 18:32:00