Aziziye'de sirk çadırı kuruluyor!..

Aziziye Belediyesi'nin sosyal ve kültürel etkinlikleri kapsamında, 21-22-23 Mayıs tarihlerinde halkla buluşacak olan 'Safari Sirki' Dadaşkent Postanesi'nin karşısına dev sirk çadırını kuruyor

Erzurum Ajans- Aziziye Belediyesi’nin sosyal ve kültürel etkinlikleri kapsamında, 21-22-23 Mayıs tarihlerinde halkla buluşacak olan ‘Safari Sirki’ Dadaşkent Postanesi’nin karşısına dev sirk çadırını kuruyor.
 
Safari sirkinde, geleneksel gösteri sanatları ve modern gösterilerin harmanlandığı denge gösterileri, palyaçolar, sihirbazlar, ateşbazlar, madrabazlar, akrobatlar, eğitimli hayvanlar, jimnastikçilerle yaklaşık bir buçuk saat süren çok eğlenceli gösteriler yer alıyor.
CENGİZ: SOSYAL HAYATA YENİ BİR RİTM KAZANDIRIYORUZ
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, belediyelerin asfalt, yol, temizlik ve rutin hizmetlerde olduğu gibi, bölgedeki sosyal hayata canlılık kazandırmak için de kültürel ve sanatsal etkinliklerde etkin olması gerektiğini ifade etti.
İlçede sosyal ve kültürel etkinlik anlamında önemli eksiklerin bulunduğunu ve belediye olarak bu eksiklikleri gidermek için çalıştıklarını dile getiren Başkan Cengiz, “Geçtiğimiz yıl Ramazan ayında başlayan kültürel ve sanatsal etkinliklerimiz tüm hızıyla devam ediyor. Toplumun her kesimini kucaklamak için başlattığımız ve özellikli milli ve dini günlerimizde düzenlediğimiz etkinliklerle ilçemizde sosyal hayata canlılık kazandırmak arzusundayız. Bu bağlamda düzenlediğimiz etkinliklere halkımızın gösterdiği ilgi ve verdiği destek heyecanımızı artırdığı gibi, farklı etkinliklerin de sunulmasına vesile olmaktadır. Dünyaca ünlü Safari Sirki’nin de ilçemizde bulunması çocuklarımızın eğlenmelerine, halkımızın günün yorgunluk ve stresini atabilmelerine imkan sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.
YAĞCIZEYBEK: GÖSTERİ VE ŞENLİK KÜLTÜRÜNÜ CANLANDIRIYORUZ
İsmail Hakkı Yağcızeybek’in kurduğu Yakamoz Gösteri Sanatları Merkezi, "Safari Sirki" adlı gösterisiyle, milyonlarca insanın televizyon ekranlarında izlediği dünyaca ünlü sirk sanatçılarını düzenlediği turnelerle Anadolu'nun dört bir yanında halkla buluşturuyor.
Türkiye'ye özgü bir sirk kültürünün yeniden yapılanması için Edirne'den Hakkari'ye kadar Türkiye'nin tüm yerleşim merkezlerine giderek izleyenlerle buluştuklarını söyleyen Yağcızeybek, bilinenin aksine toplumda sirk sanatlarının çok köklü bir geçmişe sahip olduğunu, ancak bu değerlerin zaman içinde yavaş yavaş kaybolduğunu belirtti.
 

18.05.2010 13:53:00