Aziziye'de kentsel dönüşüm zirvesi!..

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Ilıca'da 90 dönümlük alanı kapsayan ikinci etabın kentsel dönüşümü için hak sahipleriyle bir araya geldi.

Erzurum Ajans-Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Ilıca’da 90 dönümlük alanı kapsayan ikinci etabın kentsel dönüşümü için hak sahipleriyle bir araya geldi. Ilıca Termal Tesisleri’nde düzenlenen toplantı, belediyenin iki yıllık faaliyetlerinin yer aldığı sunumla başladı. Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Başkan Yardımcısı Hadi Zaimoğlu, Belediye Meclis Üyesi Cihat Aktaş ve belediyenin TOKİ Koordinatörü Fahrettin Karadeniz ile birlikte ilçedeki kentsel dönüşüm faaliyetleri hakkında görsel sunumla katılımcılara bilgi verdi.

BAŞKAN CENGİZ, TEŞEKKÜR EDEREK BAŞLADI

İlçede son beş yılda kentsel dönüşüm anlamında ciddi mesafe alındığını ifade ederek konuşmasına başlayan Başkan Fatih Cengiz, Ilıca’nın nüfus yoğunluğuna göre, TOKİ’den en fazla pay alan ilçe olduğunu kaydetti ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Ilıca Eski Mahalle’de başlayan 320 konutun hızlı bir şekilde yapıldığını ve yılsonuna kadar teslim edilmesinin hedeflendiğine vurgu yapan Başkan Cengiz, 40 dönümlük birinci etaptaki konutların bitirilmesinin ikinci etabın dönüşümünü hızlandıracağını kaydetti.

ILICA’DA DÖNÜŞÜM KAÇINILMAZ

Ilıca’daki fiziki görüntünün kimseyi mutlu etmediğini ve dönüşümün kaçınılmaz olduğuna dikkat çeken Başkan Cengiz, “Bir kentsel dönüşümden bahsediyoruz ve bu dönüşüm bizim tek başımıza vereceğimiz karar değildir. Hemşehrilerimiz ‘evet’ derse biz bu işe varız. Bizim görevimiz ilgili kurumlarla protokolleri yapmak. Kentsel dönüşüm hemşehrilerimizin vereceği çoğunluk kararıyla mümkün olabilir. Bu ilçe hepimizin ve mevcut görüntü de eminim ki hiç kimseyi mutlu etmiyor. Şu da bir gerçek ki, bizim ilçemiz inşaat ömrünü tamamlamış durumdadır. Herkes bu noktada hemfikirdir. 2011 yılındayız ve hiç kimsenin bu ilçeden mutlu olduğunu asla düşünmüyorum. Sıvasız bir sürü bina ve ilçe içinde ahırlar var.” şeklinde konuştu.

İlçe mezarlığının karşısında ahır yerleri için parselasyon çalışması yapıldığının altını çizen Başkan Cengiz, ilçe merkezinde hayvancılık yapılmasına asla izin verilmeyeceğini, 12 bin kişinin yaşadığı yerde, 50 veya 100 kişi hayvancılıkla uğraşıyor diye kimsenin mağdur olamayacağını vurguladı.

KİMSENİN MAĞDUR OLMASINA GÖNLÜMÜZ RAZI OLMAZ

Gelişen dünyanın artık değişim ve dönüşümü elzem kıldığını belirten Başkan Cengiz, “Herkes bu ilçede yaşıyor, burada doğmuş veya burada doyuyor. Ben sizlerin seçtiği, teveccüh gösterdiği bir kardeşinizim. Burada kimsenin asla mağdur olmasına gönlüm razı olmaz. Oturup fikir alış-verişinde bulunmamız lazım. Biz üzerimize düşeni yaparak ilgili kurumlarla protokollerimizi yaptık. Fakat sizlere rağmen bir dönüşümü gerçekleştirmek mümkün değildir. Onun için burada tüm hemşehrilerimizin el ve gönül birliği ile bizlere destek olmasını istiyoruz. Hep birlikte ilçemizin çehresini ve kaderini değiştirelim.” ifadelerini kullandı.

GEZKÖY ÖRNEĞİ

Toplantıda Gezköy’ün kentsel dönüşümünü de örnek gösteren Başkan Fatih Cengiz, şunları söyledi: “Gezköy’de yaklaşık 300 dönümlük alanda 300 yıllık bir köyün dönüşümünü sağlıyoruz. Bunu Gezköylü hemşehrilerimizin desteğiyle ve özverisiyle başardık. Onlara bir kez daha teşekkür ediyorum.”

ILICA ESKİ CAZİBESİNE KAVUŞTURULACAK

“Ilıca’nın yeniden eski cazibesini yakalamasını ve bir mesire alanı haline gelmesi için önemli projelerimiz var.” diyen Başkan Cengiz, sözlerini şöyle tamamladı: “Ilıca’nın o geçmişteki özlenen günlerini yakalamasını istiyoruz. İlçemizin sosyo-ekonomik canlılığı yakalaması için çalışıyoruz. Yatırımcıları ilçemize getiriyoruz. Kimileri şuan karar aşamasında, kimileri de ilçeyi görünce vazgeçiyor. Bunun ilçemizin fiziki imkanlarıyla ilgili olduğundan eminim. İlçemizin başta ulaşım olmak üzere, kış turizm merkezine olan yakınlığı ve termal potansiyelleri ile avantajları çok fazla. Fakat fiziki görünümü gören hiçbir yatırımcı ilçeye gelmiyor. Bize düşen görev ilçemizin vizyonunu, fiziki görüntüsü değiştirerek, potansiyellerini harekete geçirmek ve cazibe merkezi haline getirmektir. Bunun için gerekli sinerjiyi oluşturmak, el ve gönül birliği kurmak zorundayız. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda hemşehrilerimizden ciddi katkı ve destek gördük. İlçemizde yaptığımız her çalışmanın altında ilçe sakinlerimizin desteği vardır. İnşallah kentsel dönüşümü de el birliği gerçekleştirip, ilçemizin makus talihini değiştireceğiz. Biz buna yürekten inanıyoruz.”

İlçe sakinleri de Başkan Cengiz’e teşekkür ederek, Ilıca’nın değişim ve dönüşümü için destek olmaya hazır olduklarını belirttiler.


22.05.2011 14:51:00