Avukatlar için temel haklar projesi

"Avukatlar için Yargı ve Temel Haklar Projesi'nin ikinci eğitiminin açılışı Erzurum Barosu'nda yapıldı.

Erzurumajans-Cem BAKIRCI'nın haberi-Erzurum'da Avrupa Birliği Bakanlığı'nın Adalet Bakanlığı ve Türkiye Barolar Birliği ile işbirliği içerisinde yürüttüğü, İngiltere Büyükelçiliği tarafından Avrupa'yı Birleştirme Programı kapsamında desteklenen "Avukatlar için Yargı ve Temel Haklar Projesi'nin ikinci eğitiminin açılışı Erzurum Barosu'nda yapıldı.

Erzurum Barosu'nun ev sahipliğinde, Erzurum'da yüzü aşkın avukatın katılımıyla gerçekleşti. Eğitim programının açılışına Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Dr. Alaattin Büyükkaya,  Vali Sebahattin Öztürk, Vali Yardımcısı Mehmet Gök, Avrupa Birliği Bakanı Müsteşar Yardımcısı Dr. Mehmet Cangir, İngiltere Büyükelçiliği Müsteşarı Peter Spoor, Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Berra Besler, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, Erzurum Baro Başkanı Faruk Terzioğlu, Adalet Komisyonu Başkanı Erol Ofluoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık, Bölge Mahkemeleri Başsavcısı Radi Akyol katıldı.

"BİLGİ SAVUNMANIN TEMELİDİR"

Erzurum'da başarıyla tamamlanan ve 170'in üzerinde avukatın katılımıyla gerçekleşen ilk eğitimin ardından düzenlenen ikinci eğitimin açılışında konuşan Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Dr. Alaattin Büyükkaya, projenin Türk yargı sisteminin etkinliği için gerekli olduğunu ve bu eğitimlerin sadece AB üyeliği için değil, vatandaşlarımızı AB standartlarına kavuşturmak için de yapıldığını söyledi. Büyükkaya, eğitimlerin Yargı ve Temel Haklar faslı kapsamında gerçekleştirildiğini fakat siyasi blokajdan ötürü faslın açılamadığını belirtti. Büyükkaya "Bilgi savunmanın temelidir. Bilgi ne kadar güçlü olursa savunma o kadar güçlü olur" dedi.

VALİ ÖZTÜRK,"HUKUKUN KALİTESİ MEDENİYETİMİZİN GÖSTERGESİDİR"

Vali Sayın Sebahattin Öztürk ise, "Hukuk devleti olma, medeniyetin ölçüsüdür. Hukukun kalitesi medeniyetimizin göstergesidir. İngiliz hukuk sistemi ile Türk hukuk sistemi farklı olmasına rağmen, ikisinin de ortak amacı insanlara hukukun götürülmesidir. Bu yüzden bu eğitim önemlidir" dedi.

CANGİR,"AB KONUSUNDA BİLİNÇLİK SEVİYESİNİ ARTIRMAK"


Törene katılan Avrupa Birliği Bakanı Müsteşar Yardımcısı Dr. Mehmet Cangir, "AB çalışmalarını bütün illere yayma yönünde uzun süredir çalışıyoruz, AB mali yardımlarından tüm illerimizin yararlanması ve AB konusundaki bilinçlilik seviyesini artırmak için çeşitli girişimlerimiz devam ediyor" dedi.

MÜSTEŞAR PETER, "GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE, GÜÇLÜ BİR AB DEMEKTİR"


İngiltere Büyükelçiliği Müsteşarı Peter Spoor,  Türkiye'nin AB üyeliğini şiddetle desteklediğini ve Türkiye'nin AB üyeliğinin stratejik bir öneme sahip olduğunu ifade etti. Peter Spoor, "Güçlü bir Türkiye, güçlü bir AB demektir. Bu yüzden, İngiltere Büyükelçiliği olarak Türkiye'deki projelere bugüne kadar 9 milyon poundun üzerinde destek verdik" dedi.

Konuşmaların ardından Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Dr. Alaattin Büyükkaya tarafından Baro Başkanı Faruk Terzioğlu'na plaket verildi. Baro Başkanı Terzioğlu da, İngiltere Büyükelçiliği Müsteşarı Peter Spoor'a Oltu taşı tespih hediye etti.

ERZURUM AB BİLGİ MERKEZİ BARO'DA STANT AÇTI


Öte yandan Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ETSO) faaliyetlerini sürdüren Erzurum AB Bilgi Merkezi, Erzurum Barosu'nda düzenlenen, "Avukatlar için Yargı ve Temel Haklar Projesi Eğitim Programı'nda tanıtım standı açtı.

Avrupa Birliği Bakanlığı'nın, Adalet Bakanlığı ve Türkiye Barolar Birliği ile ortaklaşa yürüttüğü ve İngiltere Büyükelçiliği'nin, "Avrupa'yı Birleştirme Programı" kapsamında desteklediği projeyle ilgili eğitim programında, Erzurum AB Bilgi Merkezi'nin açtığı "AB Tanıtım Standı" katılımcılardan ilgi gördü. AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Elif Nur Terzioğlu'nun katılımcıları bilgilendirdiği standı, AB Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Alaatin Büyükkaya, Vali Sebahattin Öztürk, AB Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Mehmet Cangir, İngiltere Büyükelçiliği Küresel İşler Bölüm Başkanı Müsteşar Peter Spoor, Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Berra Besler ve Erzurum Baro Başkanı Av. Faruk Terzioğlu da gezdi. Standı gezen katılımcılara, AB'yi tanıtıcı broşür ve dokümanlar dağıtıldı.

10.01.2013 15:48:17