Avrupa gençlik olimpiyatları'na doğru!..

Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde (TESOB) Trabzon'da 23-30 Temmuz 2011 tarihlerinde düzenlenecek olan 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları öncesi bir istişare toplantısı yapıldı.

Erzurum Ajans-Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde (TESOB) Trabzon’da 23-30 Temmuz 2011 tarihlerinde düzenlenecek olan 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları öncesi bir istişare toplantısı yapıldı.

Toplantıda konuşan TESOB Başkanı Metin Kara, olimpiyatların Trabzon’da yapılacak olmasının tesadüf olmadığına işaret ederek “Eğer bir Anadolu şehrinde bu olimpiyatlar yapılacaksa bu da denize kıyısı varsa bu şehir mutlaka Trabzon’dur. Biliyorsunuz kış olimpiyatları da Erzurum’da gerçekleşmişti. Olimpiyatlar Trabzon için büyük bir fırsat. Bu organizasyon içerisinde biz esnaf odaları birliği olarak yerimizi almaya hazırız. Elbette böyle büyük bir organizasyonlarda esnafımızın haklarının savunulmasından yanaydık. Olimpiyatlar için harcanan bütçenin şehir içerisinde hakkaniyet ölçülerinde, adaletli bir şekilde dağılımının yapılması en büyük temennimizdi. Ama maalesef bu istediğimiz gibi olmadı” dedi.

Kara, kavgadan yana olmadıklarını ancak hizmetin kavgasını her zaman yapacaklarını ifade ederek “Benim esnaf ve sanatkarım bu olimpiyatın hiçbir yerinde yer almadı. Daha sonradan bir toplantı gerçekleştirmek için beni aradılar, biz de yok diyemedik. Sayın belediye başkanımız bir konuşma yaptı, diğer taraftan Nihat bey tesislerin tanıtımı için bir sunum yaptı. İhaleleri de sayın bakanımızın açıklayacağını söylediler. Bize de bir söz hakkı verdiler. Biz de demekle diyememek arasında sıkıştık, kaldık. Sanki bir takım ihaleler Trabzon’da yapıldı da biz bilmiyormuşuz gibi bende de bir intiba oluştu. Sonradan sayın bakanımız kalktı ve açıklamalar getirdi. Ama gördük ki 350 milyon ihale bütçesinin 600 bin lirası Trabzon’da, diğerleri dışarıda gerçekleşti. Yani yüzde 99’u dışarıda, 1’i Trabzon’da. Elbette ki bu bizi üzdü. Bizim esnaf ve sanatkarımız bu hizmet sektöründe de, yemek sektöründe de, ulaşımda da ve iğnesinden ipliğine, unundan ekmeğine kadar her şeyin burada en mükemmelini yapacağına inancım tamdı” diye konuştu.

Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Osman Gökhan Bali ise yaptığı konuşmada, Trabzon’un tarihi önemine dikkat çekerek, “Trabzon ilkler şehridir. Bugün toplanma sebebimizi de oluşturan olimpiyatlar Türkiye’de bir ilk olacak. Trabzon’a hiçbir ile nasip olmayacak şekilde yatırımlar yapıldı” şeklinde konuştu.

Düzenlenen toplantıya meslek odalarının temsilcileri ve yöneticileri katıldı.


06.07.2011 00:21:00