AÜ'de Türk- İtalyan ilişkileri konferansı

Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü "Diplomasi Söyleşileri" etkinliği devam ediyor.

Erzurumajans-Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü "Diplomasi Söyleşileri" etkinliği devam ediyor.

Diplomasi Söyleşileri dizisinin altıncısında konuk Roma La Sapienza Üniversitesi'nden Dr. Fabio GRASSI olacak.

Geçmişten günümüze Türk - İtalyan ilişkilerinin analiz edileceği program 7 Mayıs Salı Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi A-1 amfisinde gerçekleştirilecek.

FABİO GRASSI KİMDİR?

Fabio Grassi, 26 Kasım 1963 tarihinde Roma'da dünyaya geldi. 1985 - 1988 yılları arasında edebiyat ve beşeri ilimler alanında Türkiye'de öğrenim gördü. 1986 yılında, Özgürleşmenin Etkisinde Türk Milli Mücadele Dönemi'nde Türkiye ve Sovyet Rusya üzerine tez çalışması yaptı. 1990 - 1993 yılları arasında doktora çalışmaları yürüttü. Yine 1993 yılında tam zamanlı eğitmen olarak Latin okullarında İtalyan edebiyatı alanında dersler verdi. 1994 yılında, İtalya ve Türkiye Sorunu; 1919 - 1923, Kamuoyu (Yapıcı Fikirler) ve Dış Politika teziyle doktora çalışmalarını tamamladı. 2005 - 2008 yılları arasında İtalya'da Gabriele D' Annunzio Chieti - Pescara Üniversitesi'nde uzmanlaşma adına Akdeniz Toplumları (Medeniyetleri) üzerine Çağdaş Türk Tarihi alanında misafir öğretim görevlisi olarak çalıştı ve dersler verdi. 2005 yılından 2009 yılına kadar Eğitim ve Bilim Fakültesi, Yabancı Diller Eğitim Bölümü'nde İtalyan Dili alanında üst kıdemli eğitim görevlisi olarak görev yaptı. Yine Eğitim Bilimleri Fakültesi, Beşeri ve Sosyal Bilimler Çalışmaları bölümünde Avrupa Birliği ve Genişleme Süreci ile yirminci yüzyılda Dünya'da ve Türkiye'de Politik gelişmeler ve Toplumsal hareketlilik alanında Türkçe dersler verdi. Aynı zamanda Yıldız Teknik Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler Ofisi'nde koordinatörlük alanında çalıştı.

2011 yılından itibaren Roma 'La Sapienza' Üniversitesi'nde Doğu Avrupa Tarihi üzerine uzmanlaşarak yardımcı Doçent unvanı ile görev aldı. Birçok Konferansa katılan Grassi, İtalyanca, İngilizce ve Türkçe dillerinde birçok söyleşilerde bulunmuştur. 2007 yılında yayımlanan 2'si roman, 1'i tarih kitabı olmak üzere 3 tane İtalyanca yazılmış kitabı vardır. Türk liselerinde okutulmak üzere, Türk hükümeti yetkilileri tarafından oluşturulan komisyonda görev alarak Türkçe'ye çeviri için eğitim programları düzenleyen Grassi, bu kitaplarda çevirmen (yönetici),ve editörlük görevlerini üstlenmiştir.
Bildiği Diller: İtalyanca, İngilizce, Türkçe, Fransızca ve İspanyolca
Çalışmaları:

İtalya ve Türkiye Sorunu, 1919-1923; Kamuoyu (Yapıcı Fikirler) ve Dış Politika adlı eseri revize edilmiş şekilde Yapı Kredi Yayınları tarafından tekrar yayınlandı.
Osmanlı Politik Alanını İncelemek
Türk Dili üzerine Kısa Notlar
Atatürk: Modern Türkiye'nin kurucusu

06.05.2013 12:23:20