AÜ'de Kutlu doğum programı!..

Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlilerinden Prof. Dr. Davut Yaylalı, Doç. Dr. Nihat Yatkın, Doç. Dr. Musa Bilgiz ve Erzurum Müftüsü Yakup Arslann konuk olarak katıldığı programda Hz. Peygamberin hayatı, Kuran-ı Kerim, Tefsir, Hadis, İs

Erzurum Ajans-Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlilerinden Prof. Dr. Davut Yaylalı, Doç. Dr. Nihat Yatkın, Doç. Dr. Musa Bilgiz ve Erzurum Müftüsü Yakup Arslan’ın konuk olarak katıldığı programda Hz. Peygamberin hayatı, Kuran-ı Kerim, Tefsir, Hadis, İslam Hukuku anlatıldı.
Kuran- Kerim’in mahiyeti üzerine konuşan Erzurum Müftsü Yakup Arslan ve İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. :Musa Bilgiz şunları dile getirdi; “Kuran-ı Kerim ve Hz. Peygamberi yeteri kadar tanımıyoruz. Oysa Hz. Peygamberi model Kuran’-ı Kerim’i kılavuz almalıyız ki doğru seçimler yapabilelim. Bu nedenle Kuran-ı Kerim’in hem doğru okunması hem de manasının doğru anlaşıması gerekiyor. İnsan değerini Allah’tan almaktadır. Allah’tan uzaklaştıkça insan değersizleşiyor. İnsan Kur’an a yaklaştıkça huzur ve güven artar yaşama sevinci çoğalır, gelecek meçhul olmaktan çıkar ve tanıdık bir eve dönüşür. Bu nedenle de gelecek kaygısı güneşi görmüş kar gibi erir.”
Doç. Dr. Nihat Yatkın ise Hz. Peygamberin sünnetlerinin insan hayatından model olarak alınması gerektiğini vurguladı.


17.04.2010 14:36:00