AÜ öğrencilere E- kitap dağıtacak!..

Atatürk Üniversitesine bağlı Açıköğretim Fakültesi, Sosyal Hizmet Lisans Programı'nda okuyan 1000 öğrenciye ücretsiz olarak elektronik kitap dağıtacak.

Erzurum Ajans-Atatürk Üniversitesine bağlı Açıköğretim Fakültesi, Sosyal Hizmet Lisans Programı'nda okuyan 1000 öğrenciye ücretsiz olarak elektronik kitap dağıtacak.

Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Üstün Özen, 2011-12 öğretim yılında Halkla İlişkiler ve Tanıtım, İşletme, Sosyal Hizmetler Lisans Programları, İlahiyat ve Çağrı Merkezi Hizmetleri ön lisans programlarına Yükseköğrenime Geçiş Sınavı'yla (YGS) 16 bin 500 öğrenci alınacağını bildirdi. Açıköğretim Fakültesi'nin, bütün programlarda sektördeki nitelikli eleman açığını kapatmayı amaçladığını bildiren Prof. Dr. Özen, programlarda geleneksel açık öğretim anlayışının aksine dönemlik ders müfredatının uygulanacağını, eğitim sürecinin AB'nin yükseköğrenim standartını belirleyen Bologna kriterlerine uygun olacağını belirtti.

Atatürk üniversitesi'nin 54 yıllık geçmişiyle Türkiye'nin en köklü üniversitelerinden biri olduğunu, geçen yıl yapılan bilimsel üretkenliğin esas alındığı değerlendirmede dünyada en iyi 500 Üniversite içerisine girdiğini vurgulayan Prof. Dr. Üstün Özen, Türkiye'de ise ilk 10 Üniversite içinde olmanın gururunu yaşadıklarını belirtti. Atatürk Üniversitesi'nin 2010'da kurulan Açıköğretim Fakültesi ile önümüzdeki dönem 6 programda öğretim faaliyetlerine başladığını kaydeden Prof. Dr. Özen, programlarında 3 lisans, 2 ön lisans ve 1 lisans tamamlama olduğunu belirtti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaöğretimde uygulayacağını söylediği e-kitap projesini Yüksek öğretimde Türkiye'de ilk kez Atatürk Üniversitesi'nin uygulamaya koyduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Üstün Özen şunları söyledi:

"Pilot proje uygulamasıyla ilk olarak Sosyal Hizmet Lisans Programı'nda okuyan 1000 öğrenciye ücretsiz elektronik kitap dağıtılacak. Bu projeyi ilerleyen zamanlarda diğer bölümlerde de uygulamaya geçmeyi düşünüyoruz. 14 üniteden oluşan elektronik kitabı açan öğrenci buradan okuyacağı bölümü seçecek. Öğrenci tablet bilgisayarı yan veya dikey kullanibelecek. Bilgisayarda sayfa çevirme efektleri var. Öğrenci ders notlarını okurken konu ile ilgili örnekleri, animasyon ve öğretim görevlisinin açıklamalarını kitaptan ayrılmadan videolara girerek izleyecek. Elektronik kitaplar öğrenciler tarafından istenilirse bilgisayar olarak ta kullanılabilir. Çünkü bilgisayarlar, kablosuz intirnete bağlanma özelliğine sahip. Elektronik kitabın bozulması halinde öğrenci en yakın servise götürüp ücretsiz tamir ettirebilecek. "

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi bünyesinde açılan Halkla İlişkiler ve Tanıtım lisans programının Türkiye'de Açıköğretim yoluyla açılan ilk lisans programı olduğuna işaret eden Prof. Dr. Özen, şöyle devam etti:

"Programlar, yeni trendler ve çağdaş yönelimler doğrultusunda hazırlanmıştır. Sosyal Hizmet lisans programı ile bu alandaki uzman açığına çözüm getirilecektir. Ayrıca, Çağrı Merkezi Hizmetleri ön lisans programı, ülkemizde duyulan önemli bir gereksinimi karşılamak üzere açılmıştır. Türkiye'de çağrı merkezi sektörünün yaşadığı sıkıntıların başında, henüz sistemli bir mesleki eğitimin geliştirilememiş olması gelmektedir. Çağrı Merkezi Hizmetleri Ön Lisans Programı, hızla büyüyen sektöre kalifiye eleman yetiştirilmesi hususundaki talebin karşılanması açısından atılmış önemli bir adımdır. Güvenlik Bilimleri lisans tamamlama programı Emniyet mensuplarına kendi alanlarında eğitim fırsatı tanıyacak. Bu program kapsamında, Emniyet hizmetleri sınıfında çalışanlara, yaşam boyu öğrenim ilkeleri çerçevesinde mesleki gelişimi destekleyen bir öğrenme süreci olanağı sağlanması hedeflenmektedir. Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi bünyesinde faaliyete geçen tüm programların ders müfredatının hazırlanması ve ders içeriklerinin oluşturulmasına Atatürk Üniversitesi'nin akademik personelinin yanı sıra Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden, alanında uzman çok sayıda değerli akademisyen de destek vermektedir. Sağlam alt yapısı ile uzaktan eğitim sürecini başarıyla gerçekleştiren Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ATAUZEM),Açıköğretim Fakültesine, fiziki koşulları, deneyimi ve oluşturduğu teknik- akademik altyapısı ile destek vermektedir. Dört programda, yaklaşık 23 bin kayıtlı öğrencisi olan ATAUZEM, merkezi sınav organizasyon yeteneği ile öğrencilerin başarı düzeyini sorunsuz ve etkin bir şekilde ölçmektedir. Açıköğretim Fakültesi de benzer şekilde belirlenecek il merkezlerinde merkezî sınav organizasyonları gerçekleştirecektir. Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nin programlarına kayıt yaptıracak olan öğrencilerin tüm kayıt işlemleri elektronik olarak internet üzerinden yapılacaktır. Aynı zamanda öğrencilerin ihtiyaç duyduklarında ulaşabilecekleri, sorunlarına çözüm bulabilecekleri yedi gün 24 saat hizmet anlayışına göre çalışan Çağrı Merkezi altyapısı tamamlanmıştır.''


27.07.2011 14:27:00