Atatürk'ün dayısı teklif bekliyor!..

Atatürk'ün Reklam Filminde 'Dayı' dediği Bayraktutan teklif bekliyor.

Erzurum Ajans-Atatürk'ün Reklam Filminde 'Dayı' dediği Bayraktutan teklif bekliyor.

Televizyonlarda geçen yıl yayınlanan 'Anadolu Sigorta' reklamlarında Atatürk'ün 1924 Pasinler depremini ziyaretinde, 'Dayı' diye hitap ettiği kişiyi canlandırınca tanınan 57 yaşındaki Sebahattin Bayraktutan yönetmenlerden reklam filmlerinde oynamak için teklif beklediğini söyledi.

Sebahattin Bayraktutan geçen yıl çekilen reklam filminde Makedonyalı Mustafa Pireşeva'nın canlandırdığı Mustafa Kemal Atatürk'ün 1924 yılında meydana gelen Pasinler depremini ziyaretinde 'dayı' diyerek kendisiyle konuşması ve bir isteği olup olmadığını sorması üzerine, "Biz yedi dövelilen harp etmişik, goca memleketi yeniden gurmuşuk, bu bize yetir" yanıtıyla ün kazandı. Filmde, tüm yakınlarını kaybettiği, evi yerle bir olduğu halde, devletten hiçbir şey istemediğini ve Kurtuluş Savaşı'nı kazanan bir ulusun evladı olarak tüm zorlukların üstesinden gelebileceklerini söyleyen, gerçek hayatta 7'si kız 9 çocuk babası Sebahattin Bayraktutan, bir anda halkın ilgi odağı oldu. Kendisine gösterilen ilgiden memnun olan Sebahattin Bayraktutan, bir daha sonra reklam filmlerinde oynaması için teklif gelmediğinden yakındı. Reklamdan sonra kendisine 'dayı' diye hitap edildiğini söyleyen Sebahattin Bayraktutan, "İnsanlar beni çok sevdi. Beni unutmalarını istemiyorum. Senarist, Yönetmen ve yapımcılardan film ve reklam teklifleri bekliyorum. Erzurumlular benimle gurur duyuyor. Beni gördükleri zaman elimi öpüyor, 'Sen bizim dayımızsın' diyorlar. Benden imza istiyorlar. Evlerine götürüp çocuklarıyla fotoğraf çektiriyorlar. İki oğlum var. Onlar da işsiz. Onlarla birlikte reklamlarda oynayabilirim. Tekliflere açığım" diye konuştu.

Bayraktutan ile fotoğraf çektiren ve imzasını alan Aydın Anlık, "Reklamlarda çok duygulandık. Dayının Erzurumlu olduğunu öğrenince göğsümüz kabardı. Atatürk'ün dayısı hepimizin dayısıdır" dedi.


03.10.2011 00:02:00