Atatürk Üniversitesi'nde görkemli tören!..

Hizmette 35 yılı geride bırakan hocalara teşekkür plaketi, ÖSS'de başarılı olan ve ilk beş bine girip Atatürk Üniversitesi'ni tercih eden 114 öğrenciye ise dizüstü bilgisayarı ve karşılıksız burs çekleri verildi

ÖDÜL TÖRENİNDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!..
Erzurum Ajans-Atatürk Üniversitesi’ne 35 yılını veren öğretim üyeleri plaket ve ‘Atatürk Üniversitesi Özel Altını’yla ödüllendirilirken, yine ÖSS sınavında başarılı olan ve Atatürk Üniversitesi’ni ilk beş binde tercih eden 114 öğrenciye karşılıksız bursları, bilgisayarları ve hediye çekleri düzenlenen törenle takdim edildi.
Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene katılan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, 35 yıldan fazla bir süre Atatürk Üniversitesi’nde bilime hizmet eden, binlerce öğrenci ve akademisyen yetiştiren öğretim üyelerine teşekkür etti.
“Hayatlarını bilime ve insan yetiştirmeye adamış insanlarımıza bir vefa nişanı olarak Üniversitemizin plaket ve hatıra altını vererek ödüllendirmesini bir kadirşinaslık örneği olarak görüyorum ve takdir ediyorum” diyen bakan Akdağ, yüksek puan alarak Atatürk Üniversitesi’ni tercih eden öğrencileri de kutladı.
"BU ÜNİVERSİTE'NİN MENSUBU OLMAKTAN GRURUR DUYUYORUM"
Akdağ, “En iyi tercihi yaptığınızı bilmenizi isterim. Atatürk Üniversitesi 53 yıllık bir tecrübeye sahiptir, bu tecrübeden azami ölçüde istifade etmenizi istiyorum,” açıklamasını yaptı.
1978 yılında Atatürk Üniversitesi’ne girdiğini ve uzun yılar hizmet ettiğini hatırlatan Bakan Akdağ, “Beni yetiştiren ocak Atatürk Üniversitesi’dir. Her geldiğimde ve kürsüye çıkıp konuştuğumda heyecan duyuyorum. Atatürk Üniversitesi bütün Türkiye’ye ışık saçmış, saçmaya devam eden büyük bir üniversitedir. Mensubu olmaktan gurur duyuyorum,” diye konuştu.
Bakan Akdağ, Kabine’de Atatürk Üniversitesi çıkışlı bakanlar olduğunu, ayrıca TBMM’nde şu anda görev yapan milletvekillerinin önemli bir çoğunluğunun da yine Atatürk Üniversitesi çıkışlı olduklarına dikkat çekerek, “Demek ki burası büyük bir mektep. İftihar ettiğimiz bir ilim ve irfan kurumudur. Atatürk Üniversitesi’nin ışığı Türkiye’nin her köşesine ulaşmıştır. Bizleri yetiştiren hocalarıma bir kere daha minnet ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Türkiye’de 2009 yılı itibariyle 139 üniversite olduğunu, bunların 63’ünün son 7 yılda kurulduğunu hatırlatan Akdağ, hükümet olarak eğitime, bilimsel çalışmalara ve AR-GE çalışmalarına destek verdiklerini anlattı. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde görülmeyen bir işi yaptıklarını ifade eden Bakan Akdağ, “Bütçenin yüzde 2’sini AR-GE çalışmalarına ayırdık. 150 bin bilim adamımız ve araştırıcımız şu anda AR-GE faaliyetinde bulunuyor. Alınan patent sayısında patlama söz konusu. Üniversitelerimizin üzerindeki ölü toprağını kaldırıp attık. Araştırma çalışmaları on binden yirmi iki binlere çıktı,” tespitini yaptı.
Öğrenci burslarını 40 TL’den 200 TL’ye çıkardıklarını, içinde banyosu, tuvaleti olan 2-3 kişilik yurt binaları yapımını başlatarak barınma konforunu artırdıklarını hatırlatan Akdağ, öğrencilerden bu imkanlardan çok çalışarak en iyi şekilde faydalanmalarını ve kendilerini çok iyi yetiştirmelerini beklediklerini kaydetti.
REKTÖR KOCAK:TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK ÜNİVERSİTELERİ ARASINDAYIZ!
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’da konuşmasında, “Bu gün bu salonda üniversitemize yeni kayıt yaptıran öğrencilerimizle kıdemli öğretim üyelerimizi bir araya getirdik; bundan büyük bir heyecan ve mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim,” dedi.
Koçak,  53 yıllık geçmişi, 16 fakültesi, yüksek okulları, araştırma merkezleri, 40 bini aşkın öğrencisi ve 2 bin 500 civarındaki öğretim elamanlarıyla Atatürk Üniversitesi’nin Türkiye’nin en büyük ve etkili üniversiteleri arasında yer aldığını söyledi.
2009 yılında gerçekleştirdiği 844 uluslar arası bilimsel yayınıyla Atatürk Üniversitesi’nin ilk on üniversite arasında yer aldığını hatırlatan Rektör Koçak,  “Çalışanı ve üreteni ödüllendirmeye devam edeceğiz. 2010 yılından itibaren 7 branşta ödüller vereceğiz. Çalışanı taltif edeceğiz. Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, sözünü gereğini yapanlar, özverili davrananlar, Atatürk Üniversitesi’nde her zaman el üstünde tutulacaktır. Bilim dünyasına, sosyal ve kültürel hayata katkı sağlayan her bilim adamı ve araştırmacının katkılarını hatırlamak ve bunları taltif etmek bizim görevimizdir” şeklinde konuştu.
Öğrencilere de seslenen Koçak, konuşmasını şöyle tamamladı:  “Atatürk Üniversitesi’nde okumayı tercih ederek doğru bir karar verdiniz. Donanımlı, tecrübeli, huzurlu bir eğitim ortamına sahipsiniz. Bunun kıymetini bilip gereğini yapacağınızı biliyorum.”
ÖDÜLLENDİRİLEN AKADEMİSYENLER 
 
Prof. Dr. Hamza AKTAN (36 yıl), Yrd.Doç.Dr. Necati TETİK (35 yıl),Prof. Dr. Naci OKÇU (40 yıl),  Prof. Dr. Bahattin KÖK (35 yıl),Yrd. Doç. Dr. Mehmet ADIGÜZEL (35 yıl),Prof. Dr. Fehmi EFE (36 yıl), Prof. Dr. Kemalettin YİĞİTER (36 yıl),Yrd. Doç. Dr. Yaşar GÖK (36 yıl), Prof. Dr. Yılmaz ÖZBEK (36 yıl), Prof. Dr. Salih Zeki BAYRAM (36 yıl) Prof. Dr. Sevim AKTEN (41 yıl) Yrd.Doç.Dr. Halis ALAR (37 yıl) Prof. Dr. M. Sadi ÇÖĞENLİ  (35 yıl) Prof. Dr. Hüseyin AKYÜZ (36 yıl) Prof. Dr. Enver KONUKÇU (41 yıl) Prof. Dr. Ahmet AYYILDIZ  (35 yıl)  Prof. Dr. Fatma GÖÇER (37 yıl) Prof. Dr. Güray OKYAR (36 yıl) Prof. Dr. Zeki BAKIR (36 yıl), Yrd.Doç. Dr. İsmail KARA (40 yıl) Prof. Dr. Yalçın YILIKOĞLU (37 yıl), Prof. Dr. Alâeddin BAŞAR (39 yıl), Prof. Dr. Muammer ERDOĞAN (38 yıl), Prof. Dr. Yusuf ŞAHİN (35 yıl), Yrd.Doç. Dr. Ülker AKGÜL (35 yıl), Prof. Dr. Nihat TURGUT (43 yıl) Prof. Dr. Muharrem GÜLERYÜZ (42 yıl), Prof. Dr. Fevzi KELEŞ (36 yıl) Prof. Dr. Ziya YURTTAŞ (35 yıl), Prof. Dr. Selahattin SERT (36 yıl), Prof. Dr. Sıtkı ARAS (39 yıl), Prof. Dr. Hakkı EMSEN (40 yıl), Prof. Dr. Necati YILDIZ (39 yıl), Prof. Dr. Ömer KAYA (37 yıl), Prof. Dr. Sabri ÇOLAK  (35 yıl), Prof. Dr. M. Muhtar KOCAKERİM (37 yıl).
 
Törene Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir belediye Başkanı Ahmet küçükler, Milletvekilleri Prof. Dr. Muzaffer Gülyurt, Muhyettin Aksak, Fazilet Dağcı Çığlık, dekanlar, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
15.01.2010 19:13:00